Вперше у Тернополі пройде Польсько-Український мандрівний кінофестиваль «Бо!»

11 – 17 листопада вперше у Тернополі відбудеться Польсько-Український мандрівний кінофестиваль «Бо!». Покази фестивальних фільмів відбуватимуться в Українському домі «Перемога».

Цей фестиваль – ініціатива польських та українських кінематографістів, спрямована на розширення співпраці між нашими країнами у галузі кіно. Ще одна важлива мета заходу – глибше ознайомлення глядачів обох країн з кінематографом сусідів. Партнером в організації заходу є Польський інститут кіномистецтва Міністерства культури Польщі, своє сприяння фестивалю висловили Державне агентство з питань кіно України та Польський інститут у Києві. Ініціативу всебічно підтримала Тернопільська міська рада, а  також низка громадських організацій.

Програма фестивалю складатиметься з нових повнометражних картин, які протягом кількох останніх років вийшли на екран, стали лауреатами міжнародних кінофестивалів і отримали широку підтримку глядачів та критиків.

Відкриття фестивалю відбудеться 11 листопада о 16.00 год. у приміщенні Українського дому «Перемога». У цей вечір тернополяни побачать художні фільми «Дівочі обітниці» та «Кар’єра Нікуся Дизми».

Ще одним фестивальним заходом стане фотовиставка «А що далі?», яку представляє фотомисткиня та журналістка Йоланта Стопка. Виставка є образною передмовою до нового кінопроекту, задуманого польським та українськими документалістами – це кінодослідження «Стежками Павла Ясєніци. Річ Посполита Двійка народів. Срібний вік», зроблене на основі наукової праці одного з провідних польських істориків Павла Ясєніци.

Анотація на фільми, що входять до програми показів Польсько-Українського мандрівного кінофестивалю «БО!» у Тернополі

  1. «Ружичка», режисер Ян Кудава Блоньскі (2010). Історична драма з елементами детективу, час дії – соціалістична Польща 60-х років, приз за найкращу режисуру міжнародного Московського кінофестивалю-2010.
  2. «Операція Дунай», режисер Яцек Ґломб (2009). Комедія, побудована на основі драматичних подій у Празі 1968 року. Польські вояки приїхали до чехів рятувати соціалізм, але їм завадили це зробити добре чеське пиво та празькі красуні.
  3. «Кар’єра Нікуся Дизми», режисер Яцек Бромскі (2002). Чудова комедія про чиновника, що захотів зробити велику кар’єру – і що з того вийшло.
  4. «Чорний», режисер Домінік Матвєйчик (2009). Молодіжна драма з доброю польською рок-музикою у якості саунд-треку.
  5. «Ерратум», режисер Марек Лєхкі (2010). Драма. Чоловік випадково опиняється у місті свого дитинства, зустрічає давніх знайомих і з ним починають відбуватися дивні події.
  6. «Хель», режисер Кінґа Дембска (2009). Молодіжна драма – розповідь про лікаря-нарколога, який сам став наркоманом, щоб зрозуміти стан своїх пацієнтів. В основі фільму – реальні події.
  7. «Купити зараз», режисер Пьотр Матвєйчик (2010). Молодіжна комедія. Двоє братів під час доброї вечірки вирішують виставити на інтернет-аукціон своїх подружок. Але на ранок їм стає не до жартів…
  8. «Пьотрек тринадцятого», режисер Пьотр Матвєйчик (2010). Чорна комедія, пародія на американські фільми жахів.

Коментарі вимкнені.