У Бережанах тепер можна проводити концерти під відкритим небом хоч щодня, хоч щоночі (фото)

6-7 липня у Бережанах, в урочищі Рурисько після річної паузи прогримів третій фестиваль «Рурисько». І хоча з урочистим відкриттям організатори трішки запізнилися, але на це була об’єктивна причина – тут встановлювали стаціонарну сцену.

Вона поки що без даху, але уже гостинно прийняла таких зірок, як Орест Лютий, Ірену Карпу, гурт «КораЛЛі», «Kozak system», тернопільських алко-рокерів, відомих навіть у Німеччині та Канаді – «Los colorados», гостей із Білорусії гурт «Пава».

Якщо раніше в урочищі концерти відбувалися лише за наявності тимчасової сцени, то тепер тут можна проводити різноманітні заходи в любий час дня і ночі.

Як розповіла «Погляду» Алла Соколовська, член бережанської громадської організації, яка організувала цей фестиваль -«Рідне місто», монтаж сцени тривав майже добу – цілу ніч з 5 на 6 липня та до самого вечора 6 липня. А о 17.00 там уже почепили освітлювальну техніку, підключили апаратуру та відкрили фестиваль. Першовідкривачем став столичній гість із грізним псевдонімом  – Лютий. Орест Лютий.

До слова, сцена в Руриську має залізний каркас та залізобетонний підмосток. У неї вже є стінка, за якою музикантам зручно і готуватися до виступів, і переодягатися, і фотографуватися з прихильниками. Єдине, чого ще наразі немає у цієї маленької але дуже затишної сцени – постійного надійного накриття.

Люба Вовк, новини Тернополя “Погляд”,

фото Люба Вовк, Олександр Наконечний

Коментарі вимкнені.