Азаров дозволив перевіряти холодильники й перераховувати памперси найбідніших українців

Кабмін ухвалив постанову про проведення експерименту з упровадження методів непрямої оцінки доходів громадян для призначення соціальної допомоги.

Відповідний документ оприлюднений на сайті уряду.

Кабмін прийняв пропозицію Мінсоцполітики щодо проведення протягом травня – липня у Луцькому районі Волинської області, Олександрійському районі Кіровоградської області, Ленінському та Кіровському районах Кіровограда і Корюківському районі Чернігівської області експерименту з упровадження методів непрямої оцінки доходів.

Також уряд затвердив відповідний порядок упровадження методів непрямої оцінки. Згідно з цим порядком, громадянин, який звертається за призначенням соціальної допомоги, разом з необхідними документами подає управлінню праці та соціального захисту анкету домогосподарства та його членів. За результатами проведення непрямої оцінки доходів формується перелік заявників, інформація про доходи яких потребує додаткової перевірки державним соціальним інспектором.

Державні соціальні інспектори проводять перевірку достовірності та повноти інформації про доходи і майновий стан включених до переліку заявників та обстеження матеріально-побутових умов їх сімей. За результатами перевірки складається акт додаткового обстеження матеріально-побутових умов сім’ї чи домогосподарства за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

Згідно з документом, майновий стан сім’ї за результатами обстеження оцінюється за бальною системою. Бальна оцінка показників акта додаткового обстеження матеріально-побутових умов сім’ї чи домогосподарства та гранична сума балів визначаються Мінсоцполітики.

Якщо за результатами обстеження матеріально-побутових умов сім’ї чи домогосподарства сума балів перевищує граничну суму, соціальна допомога призначається органом праці та соціального захисту населення на підставі рішення райдержадміністрації та виконавчого органу міської чи районної ради або комісії, яка ними утворена.

 

Експрес

Коментарі вимкнені.