Екс-губернатор Тернополя попросив профспілки не нарікати на мінімальну зарплату

gazeta.ua

Розмір заробітної плати на поточний рік відповідає бюджетним показникам закону України про Державний бюджет на 2011 рік, а мінімальна зарплата, як і мінімальна пенсія, абсолютно відповідають показникам бюджету, а також показникам прожиткового мінімуму.

Як передала прес-служба Партії регіонів, про це повідомив заступник голови парламентського Комітету з питань соціальної політики та праці Ярослав Сухий, коментуючи нарікання представників профспілок щодо розміру мінімальної зарплати.

“Тому всі нарікання на цифри є абсолютно безпідставними”, – наголосив депутат.

Коментуючи розмір мінімальної зарплати на наступний рік, політик зазначив, що всі неузгодженості або різні трактування різних цифр є предметом переговорів між урядом та професійними спілками під час укладання генеральної угоди.

“І абсолютно немає потреби виносити деталі переговорного процесу на широкий загал – їх треба обговорювати саме під час переговорів. Профспілки вважають по-одному, уряд вважає по-іншому, кожен наполягає на затвердженні саме своїх цифр”, – переконаний Сухий.

“Прожитковий мінімум – взагалі розрахункова величина, тому кожний рік навколо неї ведуться переговори, але не кожний рік підписується генеральна угода”, – підсумував “регіонал”, – пише Gazeta.ua

 

Коментарі вимкнені.