Фанатики прогнозують кінець світу через червоне забарвлення озера

Колір води в озері на заході американського штату Техас останніми тижнями став криваво-червоним. Через небувалу посуху озеро (OC Fisher Reservoir), розташоване в Національному парку Сан-Анджело, майже повністю висохло, у зв’язку з чим загинули тисячі риб. Незвичайне забарвлення води, яка стала схожою на кров, стало причиною того, що релігійні фанатики вкотре заговорили про наближення кінця світу, – пише gazeta.ua

Проповідник з Індіани Пол Біглі у викладеному на YouTube відео оголосив, що метаморфози з озером можуть бути доказом апокаліпсису, передбаченого в Новому Завіті в Одкровенні святого Іоанна Богослова.

“Второй Ангел вострубил, и как бы большая гора, пылающая огнем, низверглась в море; и третья часть моря сделалась кровью, и умерла третья часть одушевленных тварей, живущих в море, и третья часть судов погибла “, – цитують Біблію сектанти в опублікованому відеоролику .

Експерти заспокоюють прихильників близького апокаліпсису, що насправді зміна забарвлення пояснюється цілком раціональними причинами. Червоний колір є результатом дії бактерій роду Chromatiaceae, які активно розмножуються у воді, позбавленій кисню, повідомляє Live Science. Як відзначають фахівці, таким чином, можна говорити лише про кінець сезону вилову риби в цьому місці відпочинку, але ніяк не про кінець світу.

За офіційними даними, посуха охопила 75% території Техасу. Минулого тижня сподівалися на зливові дощі, але їх не було – в штаті зафіксували тільки два випадки випадання невеликих опадів. Фахівці побоюються, що навіть якщо рівень води у водоймах штату в найближчі роки відновиться, популяціям риби завдано катастрофічної шкоди.

Зараз глибина озера в Національному парку Сан-Анджело всього трохи більша метра. Раніше в ньому мешкали такі види риби, як зубатка, морський язик і місяць-риба.

 

Коментарі вимкнені.