“Кременець-цукор” здали на металобрухт

Угрупування із трьох чоловік, які крали з цукрового заводу в Кременці дороге обладнання на металобрухт, затримали правоохоронці. Ці зловмисники розібрали у Кременці насосну станцію, звідки до цукрового заводу надходила вода для промислових цілей, повідомив начальник обласної міліції Василь Поліщук.

Своїми діями це угрупування завдало підприємству “Кременець-цукор” збитків на півмільйона гривень, – каже він. – Цінне обладнання, частина якого була експортована з Англії, назавжди втрачене. А для його відновлення необхідно оформляти спеціальні замовлення, в тому числі за кордоном, – повідомляє Кременець.
Щоб пробратися до насосної станції, зловмисники зламали на вікні грати, продовжує пан Поліщук. Всередині станції вони зрізали завіси, на яких трималися двері, розпиляли потужні замки.
– У насосній станції акціонерного підприємства зловмисники розбили щитові, зрізали проводку, якою до насосної станції подавали напругу на шість тисяч вольт, – зауважує головний міліціонер області. – Ці люди украли майже чотири центнери мідної обмотки потужних двигунів, чавунні деталі вагою у два з половиною центнери, майже 80 кілограмів алюмінієвих та латунних виробів. Два менш потужних двигуни крадії винесли із приміщення. Металобрухт вони здали у пункти його прийому у Кременці, приміському селі Білокриниця та у Тернополі.
Зробивши за три тижні декілька вилазок, група підготувала для розукомплектування ще один потужний двигун, додає пан Поліщук. Але здійснити задумане не дали міліціонери. Усіх трьох правоохоронці арештували, а також порушили кримінальну справу за крадіжку.
До речі, один із трьох затриманих раніше відбув два роки у місцях позбавлення волі за крадіжки. Угрупування може бути причетним і до інших крадіжок.
– Зараз ми обстежуємо усі пункти прийому металобрухту і перевіряємо законність їхньої діяльності, чи вони не приймають краденого, – каже Василь Поліщук. – Хто чесно працює, нехай працює, а до решти будемо застосовувати суворіші міри. Окрім того, за дорученням губернатора ми також перевіримо чи не покрали обладнання на інших заводах області. Адже є дуже багато підприємств , які простоюють, особливо цукрових заводів. І щоб потім їх запустити, потрібні будуть дуже великі кошти.

Коментарі вимкнені.