На Тернопільщині перебувають представники парламенту Автономного Краю Воєводина

Керівництво Тернопільської обласної ради зустрілося із заступником Голови Скупщини Автономного Краю Воєводина п. Браніміром Мітровічем і головою Конференції українських молодечих організацій Світового Конгресу Українців, головою Товариства «Просвіта» Сербії п. Мирославом Гочаком. Перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський ознайомив поважних гостей із  економічним та туристичним потенціалом Тернопільщини. Заступник Олег Боберський зазначив, що область зацікавлена у реалізації спільних проектів з різними регіонами Сербії та інших країн.

 

Пан  Бранімір Мітровіч розповів про свою країну та автономію. Він зазначив, що Тернопілля та Автономний Край Воєводина можуть тісно співпрацювати в сільськогосподарській, культурній та туристичній сферах, адже Воєводина – сильний аграрний регіон Сербії, на його території розташовані унікальні пам»ятки та духовні центри. Регіон також зацікавлений у співпраці  з різними країнами, у тому числі Україною. Поважний гість також зазначив, що Автономний Край Воєводина – багатонаціональний, є серед національних меншин – громада українців – Українська національна рада.

Заступник Голови Скупщини Автономного краю Воєводина п. Бранімір Мітровіч і голова Конференції українських молодечих організацій Світового Конгресу Українців та голова Товариства «Просвіта» Сербії п. Мирослав Гочак  зустрілися і з представниками фракцій Тернопільської обласної ради.

Високоповажні гості, які прибули на запрошення голови обласної ради Олексія Кайди, перебуватимуть на Тернопільщині і 6 липня.

 

Коментарі вимкнені.