Зарваниця на Тернопільщині зібрала близько ста тисяч прочан

Цього року проща у Зарваниці на Тернопільщині зібрала близько ста тисяч прочан із різних куточків світу: України, Польщі, Бельгії, Іспанії, Словаччини, Франції, Австрії, Канади, Бразилії та Австралії.

15 липня о 9 годині дня колона паломників, що налічувала 26 груп, вирушила від Катедрального собору Тернополя на Всеукраїнську та молодіжну прощу до Марійського духовного центру у с.Зарваниця. Пішу ходу  під гаслом «Не бійся!» організували координанатор громадського руху  “За Україну” Степан Барна,  “Зарваницька  ініціатива” спільно з молодіжною комісією Тернопільсько-Зборівської єпархії на чолі з  о. Орестом Павліським.  Протягом двох днів понад тисячу прочан йшли маршрутом Тернопіль-Струсів-Зарваниця.

В цей же день  від катедрального храму Покрови Пресвятої Богородиці у Донецьку група паломників автобусом виїхала на Тернопільщину до Зарваниці.

16 липня тисячі прочан з різних міст, об’єдналися в Зарваниці. Вночі прочани  брали участь у поході зі свічками до чудотворного місця, де відбувся молебень до Богородиці.   Тисячі людей,  піднімаючи свічки,  співали: “Витай, витай наша надіє”. Вночі в наметовому містечку для прочан  КП “Кінодністер” організувало  перегляд фільмів патріотичного і духовного спрямування: “Владика Андрей” ,”Отець Піо”, “Нескорений”.

Цьогоріч  на прощу завітали верховні церковні служителі: Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук,  Архієпископ Барселони Луїс Кардинал Мартінес Сістак та 16 владик. Також і очільники влади не оминули своєю увагою таку подію, так, до Зарваниці прибули  Віктор Ющенко, Олег Тягнибок та багато депутатів Верховної Ради, голови чотирьох обласних рад та обласних адміністрацій з Чернівців, Львова, Тернополя, Івано-Франківська.

У неділя, 17 липня, відбулось Архієрейське Богослужіння за участі Блаженішого Святослава. Усі прочани молились у храмі, де зберігається чудотворний образ Божої Матері, та у новому духовному центрі.

У Зарваниці працювали польові кухні, де учасники прощі могли попити чаю та поїсти. Для ночівлі людей було встановлено сім великих військових наметів та безліч маленьких. Додому величезна кількість паломників добиратиметься автобусами та машинами: загалом задіяно 280 автобусів та 1340 автомобілів. У всіх населених пунктах, які розташовані на маршруті прочан до Зарваниці, з 15 до 17 липня був встановлений мораторій на продаж алкоголю.

– Люди втомлені, але щасливі повертаються додому, – ділиться враженнями координанатор громадського руху  “За Україну” Степан Барна.

Фото Степан Барна

 

-1 thoughts on “Зарваниця на Тернопільщині зібрала близько ста тисяч прочан

  • 23:10 | 17.07.2011 о 23:10
    Permalink

    …”Пішу ходу під гаслом «Не бійся!» організували…” – А треба боятися! – Бога боятися!, бо ішли всі вклонятися Марії, такій собі “заступниці”. Від кого заступниці? – від гніву Божого?. Невже не знаєте, що через Марію не прийдете в Царство Боже – бо написано «Господи, – каже до нього Тома, – не знаємо, куди ти йдеш. І як нам знати тую путь?» Ісус до нього: «Я – путь, істина і життя! Ніхто не приходить до Отця, як тільки через мене.” не сказано – “і через Марію”! Тільки Ісус – дорога до спасіння! І нам не треба заступництва, нам навпаки потрібне ЄДНАННЯ з Богом!

    ..Більше того – не на прощення гріхів ходили і ходять туди люди – а на здобуття на свою душу величезного гріха, що моментально позбавляє шансів на спасіння – бо казав Бог не вклонятися нікому і нічому, чи ви вже забули перші 2 заповіді
    “1) Хай не буде тобі інших богів передо Мною!

    2) Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене,
    і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.
    – авжеж, більшість прочан так і небачили такої 2 заповіді – бо католицькі “владики” викинули її а натомість розформували іншу на дві – wikipedia.org/wiki/Десять_заповідей . Робіть висновки, починайте думати мозком, читайте справжнє Писання, а не “писання” тих хто називає себе “духовенством” а вас охрестив “мирянами”.

  • 16:18 | 19.07.2011 о 16:18
    Permalink

    Ви хоч самі вірите і задумуєтесь над тим, про що написали? Очевидно, що ні. Це просто банальні приготовані форматні цитати, які використовує ваша секта, перекручуючи Біблію. Архангел Гавриїл, Божий посланець, говорить до Пресвятої Богородиці: «Радуйся, благодатна, Господь з тобою! Благословенна Ти між жінками» (Лк. 1:28). Якщо сам Господь через Ангела називає Марію «БЛАГОСЛОВЕННОЮ МІЖ ЖІНКАМИ», то яке ви маєте право не визнати її гідности? Через Марію зійшов Бог на землю, і через Марію ідуть на Небо – до Бога! Матінко Божа, Царице Неба і Землі, допоможи, щоб ми були розумними твоїми дітьми, щоб не піддавалась спокусам! Щиро бажаю вам,Олександре, стати сміливішим та відкрити свій розум і серце для істинного світла.

  • 16:35 | 23.07.2011 о 16:35
    Permalink

    “і через Марію ідуть на Небо” – шановна Олено, покажіть в Святому Писанні місце в якому про це сказано. А ще – знайдіть у ньому хоч одне слово “Богородиця”. А тоді робіть висновки.
    Людина вам процитувала з Писання слова Ісуса, а ви його звинувачуєте в “заготованих цитатних фразах”, чи Ісус для вас вже не авторитет? чи Слово Боже – це вже сектантська книга?
    А «Радуйся, благодатна, Господь з тобою! Благословенна Ти між жінками» – Благословенна між жінками, що Бог її обрав для такої місії…але ніяк не “цариця”, “богородиця” та все що ви приписуєте цій благословенній жінці.

Коментарі вимкнені.