На Тернопільщині вдвічі зросла кількість дітей, які скоїли злочини у стані сп’яніння

У більшості районів Тернопільщини відбулося зростання рівня злочинності, найбільше у Шумському, Зборівському, Бучацькому, Гусятинському, Заліщицькому, Підгаєцькому та  Тернопільському районах. Про це розповів у своєму виступі прокурор області Іван Мельничук на координаційній нараді керівників правоохоронних органів.

Більше ніж на чверть зросла частка вчинених крадіжок, у тому числі з квартир, насамперед, у Бережанському, Бучацькому, Гусятинському, Збаразькому, Підгаєцькому та Шумському районах.

Як зазначив пан Мельничук, клькість злочинів, вчинених неповнолітніми у Підволочиському, Тернопільському районах зросла наполовину, Борщівському, Бучацькому, Лановецькому районах – удвічі, а Гусятинському та Шумському районах – утричі. Майже на третину збільшилася частка втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність.

Удвічі  зросла кількість дітей, які скоїли злочини у стані сп’яніння, утричі – в групах з дорослими.

За появу у нетверезому стані в громадських місцях минулого року до відповідальності притягнуто понад 10 тисяч осіб, більше тисячі – повторно. Загалом, у нетверезому стані в області вчиняється  кожен одинадцятий злочин. Через прорахунки профілактичної роботи із населенням, у половині районів не зменшується частка суспільно-небезпечних діянь, скоєних у стані сп‘яніння, на вулицях та у громадських місцях.

Підготувала Кароліна Говірка за матеріалами ОДА

Коментарі вимкнені.