На центральному ринку Тернополя дешевшають свіжі овочі

На центральному ринку Тернополя дешевшають свіжі овочі – це стосується помідорів, огірків та капусти. А от картопля, хоч і подешевшала на дві-три гривні, порівняно з серединою червня, проте ціна на неї ще залишається високою – в середньому сім гривень за кілограм, не дешевшає і морква – за кілограм овочів нового врожаю на ринку просять десять гривень.

Помідори на центральному ринку Тернополя подешевшали помітно. Якщо тиждень тому кілограм томатів коштував десять-дванадцять гривень, то цього тижня їх можна купити за п’ять-сім. На гривню-дві дешевші і огірки – три – чотири гривні за кілограм. Як помідори, так і огірки вирощують на Тернопільщині – у Борщівському та Заліщицькому районах, запевняють продавці, – повідомляє ТВ 4.

Молоду картоплю на ринку продають вже четвертий тиждень. Зараз її привозять із Збаразького району.

Десять гривень в середньому ціна кілограма молодої моркви, проте якщо плоди великі і свіжі. За дрібніший і не першої свіжості товар просять на кілька гривень дешевше.

-Ну, картопля так, як то кажуть, то вона падає, то вона піднімається бо по погоді дивляться. Якщо дощ випав, то дуже тяжко і люди не викопують, неможливо зараз привезти, а буде потім трошки – вона буде звичайно дешевша. Ну є всяка, дрібненька, наприклад – по 5 гривень, трошки, як то кажуть, середня є по 6 гривень, уже така от велика – по 7, по 8 гривень. Була і по 10 гривень і по 12 перша була, бо з Херсону возили – вона дорожча. Капуста наша. Капуста вже навіть в Білій нашій от є такий фермер, який вирощує то всьо своє, і цвітна капуста, і така капуста. Ну капуста дешева – і по 2 гривні, і по 2,5. Вчора ще стабільна ціна була – 3 гривні, а сьогодні вже дешевша. Ну я думаю, що капуста буде по гривні навіть – так як весь час кожен рік капуста дешевіє, ну а вже на осінь вона буде дорожча, так як все, як кожен рік, – розповідає  продавець ринку пані Софія.

А от ціна на цвітну капусту впродовж літа буде стабільною, припускають продавці. Зараз кілограм коштує сім гривень. Загалом, коли потепліє, ціни на овочі впадуть, кажуть продавці, проте до рівня минулорічних навряд чи опустяться.

Коментарі вимкнені.