Німецькі нічні клуби відміняють розваги у Страсну П’ятницю

 

клубВлада Франкфурта-на-Майні застосує закон, що забороняє танці й дискотеки у Страсну П’ятницю. Це не всім подобається.

У Німеччині діє т. зв. Tanzverbort, тобто заборона гучних забав і дискотек у період деяких церковних свят. Вона записана в законах 16 німецьких федеральних земель. За порушення закону, який забороняє між іншим «публічні танці» від Страсного Четверга до Великоднього Понеділка, можна отримати кількатисячний штраф. Коли впроваджували ці приписи, їх мотивували релігійними поглядами. Проте потрібно визнати, що ця заборона перебільшена, адже танець (навіть у літургії) може бути виразом радості Воскресіння Христа. Проте період, коли Церква переживає Страсті Христові, дійсно має бути без веселих забав.

Місто оголосило, що контролюватиме дотримання приписів. «У мене немає іншого виходу», – сказав Волкер Штейн, представник влади Франкфурта, відповідальний за порядок у місті.

Місцеві клуби почали відміняти розважальні програми у дні Пасхального Тридення. Деякі політики вимагають відміни приписів, що забороняють розваги. Проте не всі на це погоджуються. Єпископ Фулди Ганс Йозеф Алгерміссен вважає зневажливим той факт, що потрібно аргументувати чому у Страсну П’ятницю у місті повинна панувати тиша.

Невіруючі не зобов’язані святкувати християнські свята, але вони повинні поважати почуття християн.

Джерело

-1 thoughts on “Німецькі нічні клуби відміняють розваги у Страсну П’ятницю

  • 12:03 | 21.04.2011 о 12:03
    Permalink

    краще б на цілий страсний тиждень заборонили. можна 1 тиждень в році побувати без розваг…

Коментарі вимкнені.