“Нива” не здатна ні грати футбол, ані забезпечити своє існування – Сергій Надал

Раніше футбольний клуб “Нива”  був  дуже знаковою командою, майже символом міста. Але вже кілька років поспіль “Нива” в приватній власності, – розповів під час прямої лінії у редакції часопису “Свобода” міський голова Тернополя Сергій Надал.

–  По суті це приватна структура, яка, на жаль, не здатна ні грати футбол, ані забезпечити своє існування. Тому розвиватимемо нашу місцеву муніципальну команду – футбольний клуб “Тернопіль”, яка має вже серйозні здобутки, стала переможцем європейських студентських футбольних кубків та студентських чемпіонатів по Україні. Що важливо – розвиватимемо футбол у Тернополі на базі не однієї команди, а цілої футбольної школи: на базі однієї з міських шкіл вже відкрито спеціальні класи, де діти можуть вчитися і тренуватися. Сам ФК “Тернопіль” маємо намір підготувати до участі наступного року в іграх другої ліги, з перспективою перемоги та виходу в першу лігу, – сказав мер.

-1 thoughts on ““Нива” не здатна ні грати футбол, ані забезпечити своє існування – Сергій Надал

  • 13:45 | 11.07.2011 о 13:45
    Permalink

    до сраки..вНиви є ціла історія. Як Левків нищив Ниву,так і Надал бачу буде брав приклад.

  • 14:47 | 11.07.2011 о 14:47
    Permalink

    Ця сво*** прекрасно розуміє про що мова. Тут ніякої економіки – лише політика.
    “Нива” приватний клуб, ще з 90-тих років.. і це не заважало владі(в тому числі Кайді) піаритися коли з фінансами у клубу було все ОК. Інша справа, коли грошей немає.. тоді підставити плече немає кому.

    Вб’є Ниву, потім закине ФКТ (чому професійні клуби мають фінансуватися з бюджету??) – і так з футболом в місті буде покінчено. А тоді “очі не бачать – серце не болить”.

  • 23:11 | 11.07.2011 о 23:11
    Permalink

    К..зел !!! який ФК??? область, студліга??? а потім почнуться проблеми в ФК так само йому п…уй буде !!!!

  • 09:44 | 12.07.2011 о 09:44
    Permalink

    Спортсменів оцінюють по результатах, а не по симпатіях. Відсутність грошей – це одне, а те, що гравці вже здали позиції – інше. Ніхто “Ниву” не вбиває, вона сама себе знищила. Власник приватний мав би дбати про команду не лише, коли вона на висоті, а піднімати її в програшні часи. А до чого тут Надал? ФКТ – належить місту, його він як міський голова і має розвивати.

  • 10:19 | 12.07.2011 о 10:19
    Permalink

    уля, очевидно ви далекі від футболу.. Просто якби ви в цьому щось розуміли то не писали б таких речей: “Відсутність грошей – це одне, а те, що гравці вже здали позиції – інше.”, тобто згідно ваших слів гроші мінімально впливають, а гравці які колись гарно грали – стали грати гірше)).. Так от відкрию вам секрет, що гравці вічно не грають в одній команді – а час від часу переходять у інші клуби.
    Так от, коли почалася криза у власника команди виникли фінансові проблеми – пропала можливість виплачувати ЗП футболістам і утримувати клуб.. відповідно УСІ хороші футболісти покинули команду. Саме тому рівень команди впав і вона вилетіла у Другу лігу. Ви пишете що “Нива” сама себе не знищила, це просто повна нісенітниця .. все значно простіше: є кошти – є гра, немає коштів – немає гри.
    Так от коли Нива виходила у Першу лігу – згадаймо слова Кайди про підтримку команди і т.д. Одним словом – позиція свободівців кардинально змінилася після виборів.
    Надал не розуміє, що Нива була, є і буде символом міста. І саме по рівню її гри оцінюватимуть розвиток футболу в місті та області. Запитайте будь-якого вболівальника України про футбольний клуб з Тернополя – 80% скаже Нива, 20% – не назвуть ніякого клубу.
    Щодо ФКТ я не маю нічого проти цієї команди-одноденки, навіть підтримую її розвиток у випадку формування вертикалі: дитячий футбол – ФКТ – Нива. Але створювати ще один професійний клуб – це просто смішно.. тому що немає фінансів на утримання однієї професійної команди, а тут створюють другу..

  • 22:45 | 12.07.2011 о 22:45
    Permalink

    Команду ше почав нищити Левків. Після Кучеренка всі забили болт на клуб…Постійно гнали на Кривого, а самі сцикуни нічого не робили!

    до Улі
    Ти би ходила на роботу коли тобі платили пів твоєї ставки, або взагалі затягували зарплату? Сумніваюсь шо би старанно виконувала роботу,або взагалі працювала. ФеКа це зовсім інша команда. Ніхто не забороняє з 2ох зробити одне.

Коментарі вимкнені.