Область готується до відзначення 66-ої річниці Перемоги

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч провів засідання оргкомітету з відзначення в області 66-ої річниці Перемоги у війні 1941-1945 років.

На оргкомітеті розглянуто стан підготовки до проведення мітингу-реквієму на Пагорбі Слави у м. Тернополі та покладання квітів до меморіального комплексу загиблим у роки Великої Вітчизняної війни за участю депутатів рад усіх рівнів, представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян, ветеранів Великої Вітчизняної війни та шкільної і студентської молоді, а також до проведення аналогічних урочистих заходів у містах, селищах та інших населених пунктах області.

Також відбудуться урочисті заходи та поминальні панахиди за полеглими в роки Великої Вітчизняної війни на Микулинецькому  кладовищі,  зустріч керівників області з ветеранами війни і учасниками національно-визвольних рухів та відзначити їх грамотами облдержадміністрації з наданням матеріальної допомоги.

Серед інших заходів, які будуть здійсненні в області до 66-ої річниці Перемоги – проведення тематичних уроки, інформаційно-просвітницьких годин,  конференцій,  “круглих столів”, урочистих лінійок, виставок в закладах культури та навчальних закладах області за участю ветеранів війни, національно-визвольних рухів, науковців та громадських діячів.

На засіданні оргкомітету також йшлося про обстеження матеріально-побутових умов проживання   ветеранів та учасників національно-визвольних рухів і надання їм необхідної допомоги, про впорядкування та утримання у належному стані меморіалів, пам’ятників, братських могил жертв війни та політичних репресій, інших військових поховань, облаштування місць, пов’язаних із героїчним минулим українського  народу, надання необхідної допомоги громадським організаціям ветеранів для здійснення ними заходів, пов’язаних із пам’ятними подіями Другої світової війни.

З розглянутих питань заступник голови облдержадміністрації, голова оргкомітету з відзначення в області 66-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років Петро Гоч дав відповідні протокольні доручення.

Коментарі вимкнені.