Отруєння на весіллі у Тернопільській області: 19 людей у лікарні
Погулявши на весіллі, потрапили до лікарні. У Теребовлянську центральну районну лікарню ще із вечора понеділка, восьмого серпня, з ознаками харчового отруєння за допомогою продовжують звертатися люди із числа запрошених – переважно мешканці Іванівки і Великого Говилова на Теребовлянщині. Сьогодні в обідню пору в інфекційному відділенні перебувало уже 19 людей, з них п”ятеро – діти. Зранку було відомо про 14 пацієнтів. Задовільним медики називають стан хворих. У них типові ознаки харчового отруєння – висока температура, блювота і пронос. Весілля робили у наметі. Усі страви були домашнього приготування. Остаточні результати аналізів, чим саме отруїлися люди, будуть не раніше, як за дві доби, кажуть в обласній санепідстанції.
– В селі В. Говилів відбувалося весілля, де було понад 100 людей. Весілля проводилося в домашніх умовах і приготування їжу також проводилося в домашніх умовах. Звичайно, висока температура, яка була в неділю, 32 градуси, пікова, – розповів ТВ-4 заступник головного санітарного лікаря області Богдан МАРКІВ.
Кондитерські вироби, холодець, фарширована риба, салати з майонезом – страви, які першими викликають підозру у санітарних лікарів, оскільки, виготовлені навіть із найякісніших продуктів, при високій температурі повітря дуже швидко псуються. Зазвичай причиною масових отруєнь є недостатня кількість холодильників, недотримання правил гігієни чи порушення технології приготування або людина-носій інфекції.
– Діагноз – гастроентероколіт. Зараз проводиться епідемічне розслідування. Працюють дві бригади. Одна з обласної і одна – з районної санстанції. Відібрані проби їжі і води, проводяться аналізи. Сьогодні ще будуть проведені вірусологічні дослідження можливих причин виникнення захворювання, каже Богдан МАРКІВ.
Коментарі вимкнені.