Суперником тернопільської “Ниви” стануть футболісти “Єдності”

У 20-му турі Другої ліги тернопільська “Нива” змагатиметься проти “Єдності”.

Обидва майбутні суперники добре знають один одного, адже вже протягом кількох сезонів “Нива” та “Єдність” зустрічаються між собою на футбольному полі. Тернополяни отримали невеличку відпустку минулого тижня. Матч 19-го туру між “Вересом” та “Нивою” не відбувся, адже рівненська команда достроково знялась із чемпіонату у Другій лізі. Таким чином протягом двох тижнів наша команда мала змогу краще підготуватись до зустрічі із “Єдністю”.

Суперники поступились

Наші суперники із Плисок у другому колі дещо збавили обороти і виступають доволі нестабільно. Пов’язано це перш за все із втратою кваліфікованих гравців у зимовій перерві. “Єдність” покинули кілька провідних гравців основи, а на їхнє місце прийшли молоді та перспективні новачки. Підопічні Вадима Лазаренка минулий тур проводили у рідних стінах.

Суперниками плисківчан були футболісти стрийської “Скали”, які у другому колі набрали пристойний хід. Тому “Єдність” для гравців стрийської команди не стала сильним бар’єром. Плисківчани двічі пропустили у власні ворота, а натомість не змогли створити по-справжньому гольових моментів біля воріт “Скали”.

Поразка змусила “Єдність” опуститись на одну сходинку вниз, пропустивши вперед все ту ж стрийську “Скалу”. Тому у Тернополі гравці із Плисок спробують повернути собі втрачені позиції.

У першому колі – поразка

У першому колі на полі стадіону наших суперників, “Нива” не змогла скласти достойної конкуренції “Єдності”, яка розгромила тернополян із рахунком 4:0. Проте з того часу у складах обох команд сталось чимало змін, але на полі тернопільського стадіону слід очікувати перш за все важкої та безкомпромісної боротьби.

“Нива” у другому колі спромоглась набрати лише одне очко, якщо не враховувати три очки отримані завдяки технічній перемозі над “Вересом”. А тому вдома наші гравці спробують здобути максимум на що вони спроможні. Протистояння між “Нивою” та “Єдінстю” відбудеться у суботу 21 травня на тернопільському “Міському” стадіоні. Початок гри о 17:00.

Центральний матч – у Сумах

У 20-му турі Другої ліги заплановано зіграти ще чотири протистояння, серед яких центральний матч туру та можливо всього чемпіонату між “Сумами” та “Миколаєвом”. Обидві команди цього сезону вважаються головними претендентами на підвищення у класі. І саме поєдинок у Сумах може дати відповідь на питання хто з команд більше заслуговує виступати у наступному сезоні у Першій лізі. У “Сум” та “Миколаєва” на даний момент 39 очок у активі. Проте сумська команда займає першу сходинку, випереджаючи миколаївців лише за додатковими показниками. У минулому турі “Миколаїв” втратив чудову можливість вибратись на вершину турнірної таблиці, але підопічним Руслана Забранського не вдалось вдома обіграти другу команду одеського “Чорноморця”. Натомість сумчани на виїзді переграли хмельницьке “Динамо” і закріпились на першому місці. Отож, цілком можливо, що вже цього тижня може визначитись головний претендент на здобуття єдиної путівки у Першу лігу. Безумовно на глядачів сумського стадіону “Ювілейний” чекає запекле протистояння та видовищна гра.

“Енергія” надії не втрачає

“Енергія” із Нової Каховки також не втрачає надій на підвищення у класі. Підопічні Сергія Шевцова лише на одне очко відстають від першого місця і цілком можливо, що саме “Енергія” стане єдиним володарем путівки у Першу лігу. Проте для цього команді доведеться витримати конкуренцію із сильнішими суперниками. Цього разу “Енергія” вдома прийматиме хмельницьке “Динамо”, яке перебуває на дев’ятій сходинці. Хмельничани у минулому турі протистояли “Сумам” і цілком прогнозовано зазнали поразки із рахунком 2:0. У 20-му турі на “динамівців” очікує не менш складне протистояння у якому перемога “Енергії” видається більш реальною.

Стрийська “Скала” після перемоги над “Єдністю” буде приймати ще одну команду із чернігівської області. В гості до стриян прийде “Десна”, яка теж бореться за перші місця. У минулому турі чернігівці розгромили “Енергію” 3:1. а тому у Стрий підопічні Анатолія Бєляя поїдуть у піднесеному настрої.

У останньому матчі 20-го туру “Чорноморець-2” екзаменуватиме білоцерківську “Рось”. Обидві команди цього сезону на високі місця не претендують. Особливо це стосується “Росі”, яка з 8-ма очками посідає останнє місце у Другій лізі. “Моряки” у минулому турі досить несподівано привезли із Миколаєва здобуту нічию, а от “Рось” поступилась Іллічівському “Бастіону”, який поточний тур пропускатиме.

Коментарі вимкнені.