Тернопіль очікує на “весільний” переполох

Вінницький гурт “Тверезість і Культура” влаштовує по усій країні авторські “весілля”. Музиканти вирушили у четвертий всеукраїнський “Весільний” тур на підтримку однойменного альбому. Розпочалися “гуляння” 10 жовтня у Вінниці, а крапку у них буде поставлено 15 листопада у Києві. Спеціальною гостею на концерті у столиці буде поп-діва Ірина Білик, з якою “ТіК” нещодавно записав пісню “Не цілуй” та відзняв на неї кліп. Львів’яни теж поспівали й потанцювали під старі й нові хіти “ТіКу” у Палаці спорту “Україна”, – пише Високий Замок.

«Весільний» альбом – третій на рахунку музикантів. “Осінь – весільна пора, а я – людина, яка займається відродженням українських традицій, – розповідає лідер гурту Віктор Бронюк. – До того ж ми свій музичний стиль охарактеризували як весільний панк з елементами філософської еротики. Плюс – багато наших музикантів уже створили свої сім’ї, понароджували дітей. Але є й ті, які ще не встигли цього зробити, тож, можливо, цей тур підштовхне їх до цього кроку”. За словами фронтмена, музиканти приїхали і себе показати, і на львів’ян подивитись. Зокрема, Віктор Бронюк запізнав усі дорожньо-ремонтні “радощі” нашого міста. “Мав чудову нагоду бути у Львові за кермом, – каже співак. – Тут навіть навігатори безсилі – показують, що їхати можна, а попереду – вирита траншея, де видніється “ядро землі”. Відволіктись від буденних проблем Віктору Бронюку допомагає музика. За його словами, подорожуючи Західною Україною, слухає лише радіо “FM Галичина”. “Воно – колоритне, має особливу барву і галицький характер, – зізнається “тіківець”. – Одразу відчуваєш атмосферу того краю, в якому перебуваєш”.

З’явившись перед публікою у традиційній вишиванці та картатих штанах, Віктор Бронюк почав заводити свою весільну забаву. З кожною новою піснею народ покидав свої місця та спускався вниз погоцати під сценою. “Білі троянди”, “Свєта”, “Сірожине пірожине”, “Чоловіче щастя”, “ Алкоголізм”, “Сінєглазочка” – зал підспівував і танцював одночасно. І великі, і малі, не соромлячись, заводили хороводи та забавлялись, наче на весіллі. “ТіК” чергував драйвові пісні із ліричними, аби гості мали змогу відпочити, танцюючи по парах. “Не цілуй”, “Для мами”, “Апрєль”, “Листопад” огортали публіку сентиментальною аурою. Та Віктор Бронюк одразу “виводив” гостей із меланхолії – варто було зіграти перші акорди всім відомих “Оленів” чи “Вчительки”. “Весільні” гості мали змогу випробувати і свої вокальні здібності, виступивши у ролі “львівського народного хору” та гуртом затягнувши легендарну “Тихую” пісеньку. “Ми усюди її співаємо, але такого, як у Львові, не було ніде!” – відверто дивувався Віктор Бронюк зі згуртованості галичан.

На львів’ян чекав музичний сюрприз від “ТіКу” – гурт виконав композицію “Міську, вважай” легендарних “Братів Гадюкіних”. “Ми не залишаємо поза увагою жодних культурних аспектів, тож представляємо для вас українську народну пісню для емо і готів”, – презентував Віктор Бронюк як завжди веселий хіт “Чорні очка”. Як годиться, забаву завершили патріотичною та урочистою “Ще не вмерла Україна”. Потім демократичним шляхом – голосуванням за допомогою крику – “ТіК” визначав, яку пісню заспівати львів’янам “на біс!”. Перемогли “Білі троянди”.

14 жовтня “Весільний” тур “ТіКу” зупиниться у Луцьку, 17-го – у Тернополі, а 18-го – в Івано-Франківську.

Коментарі вимкнені.