Тернопільські депутати у зверненні пояснили, чому Бандера і Шухевич – герої



8 серпня на позачерговій дванадцятій сесії Тернопільської міської ради шостого скликання депутати ухвалили звернення до Президента України В.Ф. Януковича та Генерального прокурора України В.П. Пшонки на захист звання Героя України Романа Шухевича та Степана Бандери.

Ми, депутати Тернопільської міської ради, обурені рішенням Вищого адміністративного суду, який залишив у силі рішення Донецького окружного адміністративного та Донецького апеляційного адміністративного судів про визнання незаконними указів Президента України В. Ющенка про присвоєння Степанові Бандерi та Романові Шухевичу звань Героїв України, – йдеться у тексті.

“Приймаючи це політично ганебне і юридично нікчемне рішення, судді, очевидно, керувались не правовими аргументами, а вказівками найвищих керівників держави, що є зайвим свідченням узурпації усіх гілок влади, яку послідовно проводить правлячий режим. Мабуть наступними рішеннями цих судів буде позбавлення звань Герой України Олекси Береста, Василя Стуса та пожежників на Чорнобильській АС.

Такою поведінкою влада лише підтвердила, що вона є всього лише московською окупаційною адміністрацією, бо лише окупанти борються з національними героями та зневажають Незалежність. Висловлюючи позицію громади міста, ми, депутати Тернопільської міської ради, звертаємося до Президента України В. Януковича та Генерального Прокурора України В. Пшонки з вимогою зупинити судове свавілля в державі, облишити спроби чинити протизаконні дії і маніпулювати цінностями героїчного минулого нашої країни та гідно відзначити 20-у річницю Незалежності України”, – написано в зверненні.

Депутати переконані, що відверта українофобська політика, результатом якої стають подібні судові рішення, викликають масовий спротив українців, для яких національні герої залишаться героями всупереч будь-яким рішенням влади та судовим вирокам».

 

Коментарі вимкнені.