Тернополем «плавала» найбільша у Східній Європі повітряна куля (відео)

Фото Катерина Калуш

Тернополянам показували місто з висоти пташиного польоту. Впродовж двох днів у небі «плавала» найбільша у Східній Європі повітряна куля. Подорожували поміж хмарами майже тридцять мешканців обласного центру. Такий незвичайний транспорт привезли до Тернополя з Чернігова.

Геннадій Свиркул, голова Чернігівської федерації повітроплавання: «У польоті усе красиве, усе спокійне. Хто літав, той знає, що у повітрі нічого небезпечного не трапляється. Навпаки – усе прекрасно. Ніяких повітряних ям, ніяких заклосивувань. Ви зрозумієте, чому темін має назву «повітроплавання»».

Останній політ у нашому обласному центрі найбільша в Європі повітряна куля здійснила ввечері. На борту – перші особи міста та журналісти. На висоті 400 метрів над землею тернопільський мер Сергій Надал поділився тим, що завдяки таким польотам подолав свій страх.

Сергій Надал, міський голова Тернополя: «Я взагалі боюсь висоти, але досить часто роблю експерименти – роблю ті речі, щоб пересилити той страх. Тому раніше літав на парашуті-планері. І після парашута політ на кулі – це зовсім не страшно».

Загалом повітроплавання – це один із найбезпечніших видів спорту та відпочинку. Та, звичайно, чи не найкрасивіший, – каже капітан кулі Геннадій Свиркул. Та це задоволення може собі дозволити не кожен. 45-хвилинна подорож коштує більше тисячі гривень. Тому бажаючих багато, але попит наразі – невеликий.

Геннадій Свиркул, голова Чернігівської федерації повітроплавання: « Це найбільша у Східній Європі повітряна куля. Вона має об’єм 7 тисяч кубічних метрів та вміщує 12 пасажирів. Коли куля стоїть на землі, то вона є вища за 9-поверховий будинок».

Усі виручені кошти, кажуть організатори повітроплавання в Тернополі, підуть на благодійність, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.