У Бережанах – дарують дітям радість

Усі знають про недофінансування місцевих бюджетів. І Бережани в цьому не виняток. Та замість того, щоб нарікати на нестачу коштів, молодь міста вирішила не сидіти склавши руки…

І у травні-червні цього року Молодіжний Портал БМГО «Рідне місто» провів першу акцію «Подаруйте дітям радість!» Вони з допомогою бережанських меценатів відремонтували міський дитячий майданчик по вул. Шевченка: встановили бетонну і металеву огорожі, пофарбували гойдалки, встановили і наповнили піском пісочницю, – пише Береж Інфо

Батьки, які влітку водили дітей на міський майданчик, звернули увагу, що майданчики міських дитсадків теж потребують ремонту. Знаючи про труднощі фінансування дитячих навчальних закладів, Молодіжний Портал вирішив продовжити акцію «Подаруйте дітям радість!». Тож ще наприкінці літа молодь провела аналіз одного із майданчиків, склала і узгодила із завідуючою дитсадка «Ромашка» перелік потрібних матеріалів. А згодом і завідуюча, і батьки дітей, і представники БМГО «Рідне місто» подалися на пошуки меценатів.

Ще з вересня батьки дітей, які перебувають у дитсадку, почали встановлювати на майданчику дерев’яні ігрові споруди. А сама акція з ремонту дитячого майданчика дитсадка «Ромашка» розпочалася 1 жовтня 2011 року. Варто зазначити, пощастило з погодою. Тому ми прийшли вранці з пензликами та фарбами і почали… Ми фарбували більше 14 годин, і якби я мала нагоду повернути час назад – я б все-одно провела їх у дитсадку «Ромашка».

До речі, чому ми розпочали саме з «Ромашки»? Тому, що ініціаторами акції були саме батьки вихованців. Як зазначила завідуюча Галина Череп: «Так, батьки у нас дійсно дуже хороші». Проте тільки після пошуку і поступлення благодійних коштів та матеріалів ми матимемо нагоду допомогти з благоустроєм майданчиків в інших дитсадочках міста.

А на майданчику процесом обрізання дерев зайнялись Володимир Якимів, Назар Журавель і Володимир Криворучка. Пеньки та скати вкопував Тарас Тучапський і Дмитро Градовський, дитячі альтанки ремонтував Ярослав Ширалієв, пісочниці та лавочки виготовляв Ростислав Бортник, а процес фарбування споруд залишився дівчатам: Наталі Бовцаревській, Руслані Тучапській, Соломії Баранець, Оксані Бей, Анастасії Якимець. Особливо хотілось би за роботу подякувати ще двом дівчатам, які в багатьох проектах «Рідного Міста» є наймолодшими, проте надзвичайно цінними волонтерами – це семикласниці ЗОШ №1 Анастасія Гречаник і Тетяна Бура.

Ми працювали весело, під музику, також запам’ятались і вечірні перегони на тачці для сміття, і гарячий чай при світлі фар опівночі…

Проте вся діяльність суботи була спрямована на емоції вихованців садочка, що прийшли в неділю подивитись на майданчик. Саме в неділю Оксана Наконечна приїхала з своїми друзями – вільними художниками зі Стрия і Моршина Сергієм та Володею, які чудово розмалювали одну із стін альтанки дитсадка. Ще одну стіну розмальовували члени БМГО «Рідне місто», наступні прикрасять місцеві художники Люба Бай і Володимир Неділько.

Якщо ще є бажаючі відчути себе меценатом, Ви ще можете долучитися до акції «Подаруйте дітям радість!». Кошти можна перерахувати в Бережанське відділення ХОФ ПАТ „Укрсоцбанк”, МФО 300023, код 35999956. Р/р 26001000260363 (в гривнях), р/р 26003000260361 (в доларах), р/р 26002000260362 (в євро). Призначення платежу: «На ремонт дитячих майданчиків». Готівку та матеріали можна передати голові БМГО «Рідне місто» Володимиру Якиміву (тел. 0673545100).

 

Коментарі вимкнені.