У Тернополі онкохворим діткам терміново треба донорів крові

Близько десяти дітей, хворих на рак крові, потребують переливання донорської крові у Тернополі. Чекають на донорів з будь-якою групою крові.

У гематологічному відділенні міської дитячої лікарні лежать діти від двох до 18 років із гострими та хронічними лейкозами, тобто раком крові, лімфомами та іншими важкими захворюваннями крові, – пише “20 хвилин”.

– Ігорчик уже чотири роки бореться з раком. Декілька днів тому його знову привезли у відділення. Якийсь час він був удома, але через сильний біль у спині повернувся до нас, – журиться волонтер Лілія Домарацька. – Якщо проблем із ліками для нього зараз нема, то з донорством — просто біда.

Онкохворі дітки проходять безліч складних процедур — хіміотерапію, опромінення, гормонотерапіяю. Під час лікування у них “падає” гемоглобін, знижується рівень тромбоцитів та лейкоцитів, зростає анемія. Організм ослаблений, тому беззахисний навіть перед нескладними хворобами та інфекціями. Щоб покращити фізичний стан, дітям переливають донорську кров.

– Станція переливання крові нам дає те, що ми замовляємо. Але сьогодні ми маємо заборгованість перед нею, – каже завідувач гематологічного відділення Людмила Рудько. – Коли нема нових поповнень — настає критична ситуація.

Батьки самостійно розв’язують проблему із донорською кров’ю.

– У Сергійка впав гемоглобін, тому йому мали переливати кров, – розповідає мати дворічного онкохворого хлопчика Зоряна Василик. – Донорів ми шукали по всьому селу. Також нам допомогли студенти Бучацького коледжу.

Ігорчик Дмитришин уже декілька років лікується у відділенні. Зараз його мати — у шоковому стані. Після чотирьох років лікування вона вже не має звідки брати гроші на лікування та на оплату донорам.

– Ліки можна купити. А от кров на заводі не виробляють. Купити її дуже важко. Мами онкохворих діток просять рідних і знайомих здавати кров, купують її у донорів на станції переливання крові, – продовжує завідуюча відділення. – Зараз у нас із донорством складна ситуація. Є декілька діток, яким періодично переливаємо кров. А от Ігорчику донорська кров потрібна постійно.

Охочі допомогти можуть телефонувати до завідувача гематологічного відділення міської дитячої лікарні Людмили Рудько за номером 52-67-48 або до матері 10-річного Ігорчика Людмили Дмитришин за номером 0-67-399-50-67.

-1 thoughts on “У Тернополі онкохворим діткам терміново треба донорів крові

    • 10:33 | 7.12.2011 о 10:33
      Permalink

      Співчуваємо

Коментарі вимкнені.