Унікальні ляльки створює тернополянка Зоряна Удич

Зоряна Удич
фото "20 хвилин"

Авторські ляльки, не подібні на інші, тернополянка Зоряна Удич робить близько 6 місяців. Свої перші вироби вона створила для власних доньок, які згодом також зацікавилися маминим хобі. Як називати свої роботи – жінка не знає, адже досі таких, як її ляльки, не бачила ні в кого.

Зоряна Удич: «Ми досі не визначилися, як правильно їх називати. Наразі ми називаємо це просто – «ляльки». Тому що лялька-мотанка є традиційною іграшкою українців, яка вже має свою атрибутику і символіку, а ці ляльки вони не мають, вони просто є авторські, такі які ми їх уявляємо».

Зоряна Удич каже, що, як і будь-яке хобі, лялькарство потребує фінансових затрат. Але попри пропозиції, своїх робіт продати вона не може. Навіть дарувати, зроблені власними руками вироби, їй не просто.

Зоряна Удич: «Підходили люди і пропонували продати їм. Я не змогла. Я навіть не можу оцінити їхню вартість. Звичайно, з економічної точки зору все можна зробити, але просто щиро на даному етапі ми не готові».

Зараз у колекції Зоряни Удич близько 30 ляльок. Жінка також любить займатися бісероплетінням, вишиванням, робить біжутерію. Одним словом, будь-який вид прикладного мистецтва їй до смаку.

ІНТБ

Коментарі вимкнені.