Вкладникам тернопільського «Будівельника» в черговий раз відтермінували дату здачі будинків

Без обіцяного їй житла та витрачених на нього грошей залишилася тернополянка пані Галина. В дольову участь у будівництво будинку за адресою Корольова, 5, жінка вступила ще у 2007 році. Та вже незабаром зрозуміла, що, як і решта вкладників фірми «Будівельник», стала жертвою діянь підприємства.

Галина, дольовик будинку по вул. Корольова, 5: «Чесно заплатила всі гроші. Збирали всією великою сім’єю. Сподівалися, що дитина одружиться, що в дітей буде своя квартира. І от чекаємо вже 4-й рік. Окрім обіцянок, нічого немає. Вже ніби втрутилась і обласна рада, і прокуратура. Наш будинок на Корольова, 5, уже мав бути би зданий. Але крім собак на тій будові нікого немає. Ми не бачимо ні Щепановського, ні жодних дій влади. Не знаю, на що можна розраховувати. Просто люди вже настільки «взгвинчені», що вони можуть бути готові на невідомо які дії».

Щоб відстояти право отримати своє житло, пані Галина разом з іншими вкладниками прийшли під стіни Тернопільської облдержадміністрації. До пікетуючих вийшов заступник губернатора Микола Головач. За словами посадовця, він особисто працював над вирішенням цієї проблеми. І вихід із ситуації бачить у наданні кредиту та відкритті рахунку фірми «Будівельник». Хоча для цього потрібно «погасити» існуючі борги.

Микола Головач, заступник голови ОДА: «Ліквідувати заборгованість до Пенсійного Фонду – 336 тис. грн., ліквідувати заборгованість по заробітній платі – 750 тис. грн., ліквідувати заборгованість по позовних заявах, які поступили від вас, – 2,5 млн. грн. На фоні поступлення кредиту 50 млн. грн. – 2,5 млн. є незначна цифра. Після того, як ліквідовується заборгованість, відкриваються рахунки і можна працювати – вносити кошти йому на рахунок і використовувати їх для будівельно-монтажних робіт».

Вкладники звернулися до міської та обласної влади з проханням безкоштовно виділити земельні ділянки іншим забудовникам, які б звели будинки. А обіцянкам Зеновія Щепановського вони не вірять.

Галина Теличко, голова ініціативної групи будинку на вул. Довженка, блок «Б»: «Усі терміни порушені. Жоден пункт протоколу протягом 3-х місяців, невиконаний. Немає грошей для оплати ані в Пенсійний фонд, а ні на зарплати. Тому розблокування рахунків є неможливе. Державної іпотеки немає. Ми вже чуємо півроку про транш, але його в реальності немає».

Також вкладників хвилює, хто телефонує їм від імені Зеновія Васильовича та пропонує обміняти об’єкти на інші з доплатою. Керівник «Будівельника» вважає такі дзвінки провокацією.

Зеновій Щепановський, президент корпорації «Укрбудінвест»: «На ті метри, за заплачено в минулі роки, жодної копійки додаватися не буде. Це однозначно. Якщо хтось дзвонить – я думаю, що це може бути провокація».

Та й гроші, які люди вклали в будівництво, стверджує Зеновій Щепановський, не пропали.

Наступних змін обдуреним вкладникам слід чекати 4 квітня. В цей день відбудеться нарада за участю міської та обласної влади, де й вирішуватимуть майбутню долю «Будівельника» та недобудованих ним об’єктів, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.