Вперше в Тернополі Дрег-рейсинг!

Цієї неділі, 17 липня, на злітно-посадковій смузі міського аеродрому Тернополя відбудуться змагання з дрег-рейсінгу! Для нашого міста ця подія є унікальною не лише тому, що відбуватиметься в Тернопільській області вперше, але й тому, що організатором заходу є Дмитро Сторожук, неодноразовий призер змагань з дрег-рейсінга у інших містах України. Він погодився на ексклюзивне інтерв’ю для «Погляду», в якому розповість про дане автозмагання.
Автомобілями Дмитро захоплюється змалечку, основна робота також пов’язана із авто, а брати участь у «покатушках» (так рейсери між собою називають змагання) почав із 2005 року. Представляючи наше місто на дрег-рейсінгах в Рівному, Івано-Франківську,Вінниці, із завмиранням серця слухав, як оголошували його, представника «файного міста», і вже тоді виношував мрію організувати подібний захід і в Тернополі. Цього року бажане стало дійсним, і завдяки ентузіазму Дмитра Сторожука кращі дрег-рейсери України цієї неділі продемонструють свою майстерність тернополянам. До слова, ціна на вхід для глядачів символічна – лише 20 гривень. Зібрані кошти підуть в Фонд розвитку автоспорту і на призовий фонд для переможців заїздів у Тернополі.
– Дрег-рейсінг – це перегони на прискорення, що проводяться на прямій трасі. Довжина траси становить чверть милі( 402 метри). Спочатку учасники змагаються в парах, а потім визначаються четверо фіналістів, які подолали дану дистанцію за найкоротший проміжок часу, – розповідає Дмитро Сторожук. – Для когось, можливо, найважливішим є матеріальна винагорода, яку отримують в результаті перемоги, однак для більшості рейсерів найважливішим є сам драйв участі в подібному заході. Я дуже радий, що нарешті вдалося організувати дрег-рейсінг у Тернополі, приємно, що знайшлись люди, які допомагають у організації даного заходу. Зокрема свою підтримку виявив і голова облради Олексій Кайда.
Дмитро розповів, що даний вид автоспорту, прийнято ділити учасників по класах (на «стріт» та «спорт»). У класі «Стріт» позмагатися може кожен бажаючий, обов’язковою умовою є лише наявність відповідної водійської документації: посвідчення водія, техпаспорта, автострахування та коштів на стартовий внесок. Для класу «спорт» автомобіль вже повинен бути більш підготовленим, аби мати змогу конкурувати із професійними учасниками. До слова, «Honda CRX», якою їздить сам Дмитро, ще не готова до змагань у класі «спорт».
– Для цього потрібно «запхати під капот» ще кілька тисяч грошових одиниць. – посміхається він. – І хоч я люблю свій автомобіль, та моя сім’я, дружина, донька та син, для мене – найважливіші, отже наразі не можу собі дозволити вкладати гроші в машину. До слова, дружина Оля супроводжує та підтримує мене на всіх змаганнях, і це для мене надзвичайно важливо.
У проведення дрег-рейсінгу в Тернополі Дмитро Сторожук вбачає можливість не лише популяризувати місто, але й показати тернополянам, що «ганяти» потрібно не по вулицях міста, а у відведених для цього місцях, наприклад при участі у дрег-рейсінгу. При цьому можна отримати не лише задоволення, але й визнання та фінансове заохочення. Адже, наприклад, ще в радянські часи майстерність водіїв винагороджувалась на державному рівні, відбувалися змагання і регіональні, і всесоюзні у різних категоріях, а потім ці змагання чомусь припинилися. Тому зараз, отримавши водійські права, водії нерідко не мають можливості «спустити пару», відірватися на повну. Дрег-рейсінг стане такою можливістю для багатьох автолюбителів. До слова, бажаючі взяти участь у заході ще можуть це зробити. З детальнішою інформацією про умови участі у дрег-рейсінгу у Тернополі можна ознайомитися тут: http://x-auto.com.ua/index.php?option=com_kunena&Itemid=2&func=view&catid=23&id=3860
Отже, не проґавте унікальну можливість побувати на екстремальних та драйвових змаганнях, що відбудуться на території тернопільського аеропорту сімнадцятого липня о12 годині!

Коментарі вимкнені.