Чупакабра може стати українським Міккі Маусом

фото: Gazeta.ua

У серпні в Хмельницьку пройде музичний фестиваль “Чупакабра-фест”. На Тернопільщині зняли мультфільм про цю легендарну істоті, а в Києві — короткометражний фільм. Поет Іван Андрусяк пише дитячі вірші, головним героєм яких також є чупакабра. Він вважає, що ця істота може стати українським Міккі Маусом.

“Написати про цього звіра мене попросили діти. Читав їм свою повість про чакалку – людиноподібне містичне створіння, яке забирає вночі неслухняних дітей до лісу. А вони попросили книжку про чупакабру. Історії та персонажі не з пальця народжуються, їх життя підказує. Чупакабра з’явилася не тому, що хворі лисиці нападають на кролів. Вони це робили завжди. Просто в оцій мертвоті, у суцільному суспільному дурдомі, людям знадобилося щось живе, зубасте й веселе. Чупакабра – якраз така. Через сотню років говоритимуть: “Вони жили за часів чупакабри”. Ця істота може стати нашим Міккі Маусом”, – зазначив поет.

Пластиліновий мультфільм “Базар, або не Реальні трафунки”, у якому також йдеться про цю істоту, котру також придумали діти. Його зняли школярі з міста Чортків Тернопільської області.

“У ньому відтворено один день із життя місцевого ринку. Торговці та чортківчани говорять про загадкового звіра. Один із героїв описує його так: “Страшне, по ночах лазить. У куми всіх кролів передушив”. Думаю, чупакабра напевне увійде в наш фольклор. Разом із Фарбованим Лисом і Бабою Ягою. На мультфільм витратив 56 гривень, усе – на пластилін”, – розказав фотограв Олег Марчак, який допомагав дітям знімати мультфільм.

gazeta.ua

 

Коментарі вимкнені.