Із 5-ї спроби депутати Тернопільської облради затвердили зміни до бюджету регіону

Із 5-ї спроби депутати Тернопільської обласної ради врешті затвердили зміни до бюджету регіону. Під час чергового засідання 40-ї сесії, яке проходило 1 червня, народні обранці все ж дійшли до довгоочікуваного питання.

Володимир Болєщук, депутат облради («УНП»): «На ці кошти сьогодні чекають наші бюджетними: лікарі (медики), працівники культури. На ці кошти сьогодні чекають і дорожники, щоби поремонтувати дорогу (дивіться, яка гарна погода), а ми ніяк не могли це питання розглянути. Я все ж таки вважаю, що це питання було надзвичайно політизовано, і різні політичні сили десь активно протидіяли тому, щоб ми не розглядали питання змін до бюджету. Ви можете це проаналізувати, коли ми за одну сесію розглядаємо всього на всього 4 питання».

Через нестачу коштів у бюджеті постраждали декілька галузей, кажуть посадовці. Чи не найболючішим для мешканців Тернопільщини є питання ремонту доріг. Цьогоріч із державної казни на ці роботи виділили 32 мільйони гривень, тоді як минулого року від нашої області до держбюджету надійшов 41 мільйон. Виділені державою кошти місцева влада розподілила: 3,5 мільйони – на поточний і 28 мільйонів – на капітальний ремонти доріг.

Володимир Болєщук, депутат облради («УНП»): «Це є порядок компенсації надходжень податку з власників транспортних засобів тим районам, які зібрали. Яким є механізм, чому кошти ділилися непропорційно, оскільки з району надійшли кошти? І друге питання: чи всі кошти, які ми зібрали, повернуться нам назад для доріг? Тому що ми минулого року зібрали 41 мільйон гривен, а цього року нам повертають поки що 32 мільйони 400 тисяч».

Депутати також розглянули соціально-побутові питання, з якими до них звернулися мешканці Тернопільщини. Серед них – проблема із житлом педагогів, які навчаються в Інституті післядипломної освіти.

Степан Барна, депутат обласної ради («За Україну!»): «Вчителі, котрі проходять навчання в Інституті післядипломної освіти, змушені платити ще 30 гривень за проживання в гуртожитках».

Працюючи у пришвидшеному темпі, після обідньої перерви депутати розглянули решту питань, внесених у порядок денний 40-ї сесії Тернопільської обласної ради, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.