Табачник деякі підручники для школярів закупив по 1000 гривень

ДНУ «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» 26 травня уклала низку на придбання підручників на суму 104,25 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель.

Всього за кошти Міністерства освіти у дев’ятнадцяти видавництв буде придбано 4,78 млн підручників, які мають бути поставлені до 1 вересня 2011 року.

Торги проведено по процедурі закупівлі «у одного учасника». Вибір такої процедури обґрунтовується тим, що «право на видання навчальної літератури, яка включена до переліку видань Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, належить українським видавництвам».

Середня вартість одного підручника склала близько 22 грн. Проте в окремих випадках вартість одного примірника складає 172 грн. (підручник «Іспанська мова» (10 рік навчання)), 162 грн. ( «Українська мова для ЗНЗ з навчанням угорською мовою», 11 клас).

Одним з найдорожчих став підручник «Польська мова для ЗНЗ з навчанням польською мовою», 11 клас (автор Іванова М.С.) за 1168 грн/шт., придбаний у ДП «Всеукраїнське спеціалізоване видавництво «Світ».

У віснику міститься інформація про закупівлю 124 найменувань підручників.

Нагадаємо, Міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник стверджує, що цього року школи самі визначатимуться, за якими підручниками навчатимуться учні – російськими чи українськими, – пишуть Наші гроші.

 

Коментарі вимкнені.