Кількість виявлених боєприпасів на Зборівщині сягнула більше тисячі (ексклюзивні фото)

Як уже повідомляв «Погляд», в селі Млинівці Зборівського району  виявлено склад боєприпасів часів Першої Світової війни. Снаряди були виявленні поблизу залізничної колії, тому під час проходження потягів, розмінування тимчасово припинялось. Роботи, розпочаті 6 квітня, були продовжені на наступний день. Станом на 18 годину 7 квітня піротехніки дістали з-під землі 1013 боєприпасів, з яких 145 артилерійських снарядів та 868 різних типів ручних гранат. Дана кількість вибухонебезпечних предметів неостаточна, так як роботи ще тривають.

Поряд із бойовими до рук піротехників потрапили агітаційні гранати, котрі замість вибухівки були начинені листівками. Деякі з них, незважаючи на, майже столітню давність, вдалось розгорнути і прочитати.

 

Паралельно з піротехнічними роботами здійснювались організаційні заходи. Так, об 11 годині 7 квітня проведено засідання Зборівської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на якій було поставлено завдання всім взаємодіючим службам цивільного захисту району щодо всебічного забезпечення робіт з розмінування.

В той час як один розрахунок піротехніків працював у Млинівцях, другий – проводив розмінування у інших селах Зборівського району, де серед артилерійських снарядів виявили 100-кілограмову радянську авіаційну бомбу  (с. Ярчівці), яку о 19.30 знищено.

Зборівський район являється рекордсменом нашої області по виявленню боєприпасів. За останніх п’ять років піротехнки в цей район залучались 168 разів, – повідомляє прес-служба УМНСУ в Тернопільській області. Під час цих залучень було виявлено 1221 вибухонебезпечний предмет, і враховуючи, що не всі “млинівецькі”  снаряди вилучені, сьогоднішній “улов” має всі шанси перекрити п’ятирічний період.

-1 thoughts on “Кількість виявлених боєприпасів на Зборівщині сягнула більше тисячі (ексклюзивні фото)

  • 09:52 | 8.04.2011 о 09:52
    Permalink

    Ох був би феєрверб якби воно встрілило… Аус!!

Коментарі вимкнені.