Перукарі у Тернополі працювали нелегально

При проведенні позапланової документальної перевірки одного із приватних підприємців Тернополя, який займався наданням перукарських послуг, встановлено використання праці 8 найманих працівників, з якими не укладено трудових договорів.

Суб’єктом господарювання надано письмове пояснення, яким підтверджено факт використання «прихованих» трудових відносин та виплату зазначеним працівникам майже 10 тис.грн. заробітної плати впродовж лютого 2009 року – січня 2011 року.

Як результат – підприємцю додатково нараховано понад 5 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій. Про це повідомили  у відділі  масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Тернопільській області.

Загалом з початку цього року податковою службою Тернопілля виявлено 1944 необлікованих найманих працівників. Встановлено виплату понад 1,2 млн. грн. заробітної плати в «конвертах». До бюджету додатково надійшло 104 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб. До органів прокуратури передано 403 справи та 371 справу – до інспекції праці. За наслідками проведеної роботи з 1488 працівниками роботодавці уклали трудові договори.

Коментарі вимкнені.