П’ятикласниця в церкві обікрала студенток

За тиждень матері двічі довелося не тільки червоніти за вчинки свого чада, а й нести адміністративну відповідальність за неналежне виховання доньки. Чортківська п’ятикласниця у пошуку грошей спочатку залізла до чужого помешкання, а через декілька днів обікрала двох студенток.
До співробітників чортківської міліції із заявою звернулася жителька райцентру. Жінка повідомила, що хтось побував у її будинку. Щоправда, зникнення цінних речей власниця не помітила, але невідома особа перекинула в приміщенні геть усе.
Яким було здивування чортківчанки, коли міліціонери встановили особу невідомої гості. Нею виявилася п’ятикласниця місцевого інтернату. Зі слів жінки, дівчинка якось приходила до її дітей гратися, але запідозрити дитину у тому, що вона може принести якусь шкоду – на думку не спадало. Та марно. Школярка тишком викрала запасний ключ від вхідних дверей, а наступного дня, коли господарів не було вдома, зайшла до будинку і стала шукати гроші. Знайдені золоті прикраси, зі слів самої школярки, їй виявилися непотрібними – дівчинка ще не розуміє вартості таких речей, а от грошей, за якими прийшла, так і не знайшла.
Але повчання матері та застереження правоохоронців, схоже, не подіяли на десятирічну дитину. Бо вже через декілька днів неповнолітня вчинила крадіжку в церкві.
Двоє студенток зайшли до храму, щоб помолитися перед іспитом. Заклопотані переживаннями, дівчата залишили сумочки на лавці, навіть гадки не маючи, що в святому місці хтось здатний на лихий вчинок. Коли ж через декілька хвилин треба було бігти на екзамен, то довелося хвилюватися не лише про оцінку, а й про втрачене майно.
До правоохоронців потерпілі звернулися одразу після складання іспиту. Дівчата розповіли про випадок і довго дивувалися, що навіть в церкві можуть обікрасти. Проте ще більший подив викликала особа затриманої злодійки. Нею виявилася десятирічна вихованка місцевого інтернату.
Як розповіли у Чортківському райвідділі міліції, щойно надійшло повідомлення від потерпілих, слідчо-оперативна група одразу ж виїхала на місце скоєння злочину і, опитавши адміністратора церкви та інших служителів храму, зрозуміли, що причетною до крадіжки може бути школярка. Знаючи про пристрасть дитини до грошей і її «кримінальний талант», оперативники одразу ж завітали до будинку, де разом з матір’ю мешкає десятирічна дівчинка. І що ж застали правоохоронці? Дитина перераховувала гроші. На запитання, де взяла стільки, неповнолітня зізналася, що витягнула з чужих гаманців, а крадені сумки їй виявилися непотрібними, тому викинула їх на горище.
Що робити з таким чадом, мати не знає. Але відповідальність за вчинки своєї дитини доведеться нести. Саму ж школярку, найімовірніше, візьмуть на облік як таку, що схильна до вчинення злочинів.

Коментарі вимкнені.