Сьогодні розпочинається мандрівка замками Тернопілля

Відкриття туристичного сезону – фестиваль «Мандруємо замками Тернопілля» відбудеться 1 травня у Збаразькому замку.

Захід пройде за сприяння та підтримки голови обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна.

Ті, хто цього дня відвідає Збараж матимуть змогу покататися на конях та кінних екіпажах, мотоциклах, поспостерігати за байкарським шоу та запуском повітряної кулі.

Фестиваль розпочнеться о 13 годині. Після цього урочистого відкриття гості свята оглянуть фотовиставку «Під мурами старих замків» фотомитця Василя Бурми.

Родзинкою заходу стане проведення конкурсу «Вареник-фест», презентація туристичних фірм області і їхніх послуг, конкурси на швидкість та кількість випитого пива, конкурси караоке на козацьку пісню, виставка ретро-автомобілів.

На території замку діятимуть дитячий майданчик, наметове козацьке містечко,  містечко народних ремесел: (гончарі, ковалі, вишивка,бісероплетіння, ляльки-мотанки та інше).

Тут же пройде VII міжрегіональний фестиваль козацької пісні та української народної національно-патріотичної пісні «Забуттям не заростає честь та слава козаків».

Зацікавлять глядачів і виступи клубів історичної реконструкції. Організатори обіцяють показати штурм замку з використання штурмових драбин.

Також передбачені показові виступи спортсменів-гирьовиків Збаразького району

Завершиться свято концертом та вогняним шоу і феєрверком.

Коментарі вимкнені.