Сьогодні у Києві відбудеться триб’ют-концерт групи Брати Гадюкіни

3 червня в столичному Палаці спорту відбудеться триб’ют-концерт культового українського рок-гурту Брати Гадюкіни, присвячений вокалісту групи Сергію Кузьмінському, який пішов з життя в 2009 році.

На концерті Я вернувся домів кавер-версії кращих пісень групи виконають Океан Ельзи, Ляпіс Трубецькой, Бумбокс, Воплі Відоплясова, ТНМКонґо, Брати Карамазови, ТІК, ДахаБраха, Тарас Чубай, Димна Суміш, Пікардійська терція, Гайдамаки, Мертвий Півень, Кому Вниз, Мандри , The Вйо, Перкалаба та Mad Heads XL.

Крім того, у виступі братиме участь струнна група симфонічного оркестру і хор, які також будуть виконувати хіти групи. Початок концерту о 19:00.

“Концерт пам’яті Сергія Кузьмінського готується в найкращих традиціях рок-концертів, а його репетиції проходять щодня. До студії приїжджають групи, які безпосередньо беруть участь у концерті, і грають разом з музикантами Братів Гадюкіних”, – розповідає режисер-постановник шоу Михайло Крупієвський.

Він вважає, що Кузьмінський і Брати Гадюкіни були першими рок-музикантами в Україні, які у своїх піснях створили “незабутні образи наших співвітчизників, вони першими збалансували любов і сарказм щодо своїх персонажів”.

“Головне те, що вони зуміли зафіксувати людей тієї епохи і настрій самої епохи. Вражає, що при цьому самі пісні не втратили своєї актуальності сьогодні”, – говорить Крупієвський.

Як повідомляється, візуалізувати пісні було вирішено за допомогою мультиплікації на великому екрані, розташованому в центрі сцени. Анімація готується практично на всі пісні, над нею зараз працюють три групи художників у Києві та Львові. Сама сцена буде винесена на 12 метрів в партер, що зробить комфортним перегляд концерту глядачам всіх секторів Палацу Спорту.

Варто також зазначити, що кожен глядач концерту отримає в подарунок до свого квитка CD-збірник Я вернувся домів, на якому записані 15 хітів Братів Гадюкіних у виконанні кращих українських рок-зірок.

Як повідомлялося, 1 червня група Брати Гадюкіни презентувала свій новий кліп на пісню Всьо чотко (переглянути відео можна тут). Зазначимо, що інтернет-презентація кліпу відбулася за два дні до концерту пам’яті вокаліста групи Сергія Кузьмінського, який пішов з життя у серпні 2009 року.

* * *

Сергій “Кузя” Кузьмінський був вокалістом гурту Брати Гадюкіни з 1988 року. У 1994 році він виїхав до Бельгії на лікування від наркозалежності, у 1995 переїхав до Києва.

У 2001 році Кузьмінський перебрався до Москви до своєї дівчини Анастасії, з якою він познайомився в інтернеті, незабаром вони одружилися.

Музикант грав у московських клубах, виконуючи психо-транс під псевдонімом DJ Пуберт.

7 травня 2009 року він повернувся до Києва на лікування разом з дружиною. 25 травня він повідомив про венозний імплантат, за допомогою якого йому лікували хворобу Боткіна. 12 липня з лікарні він зробив останній запис на своїй сторінці в інтернеті.

1 травня музиканту поставили діагноз – злоякісна пухлина гортані третього ступеня і гепатит. Кузьмінський помер 3 серпня 2009 року у віці 46 років.

Коментарі вимкнені.