Сьогодні в Україні відбудеться День гніву

Сьогодні в Україні відбудеться загальнонаціональний День гніву, який за інформацією організаторів, може стати початком безстрокової акції протесту проти соціально-економічної політики уряду.

“Всеукраїнська безстрокова акція протесту проти псевдореформ і псевдореформаторів. Час: 11:00. Місце: Київ – Верховна Рада, регіони – державні адміністрації”, – повідомляють організатори акції.
“14 травня всі громадяни, небайдужі до долі України, повинні вийти на вулиці і показати всьому світові, що українці не є мовчазним стадом, яке можна безкарно гнати на забій”, – підкреслюють організатори.
Також стало відомо, що сьогодні в Маріїнському парку буде встановлено наметове містечко, який стане центром протестного руху.
Як повідомляється, для участі в акції необхідно взяти з собою спальний мішок, сухпай на три дні, каремат і посвідчення особи.
“Припинення псевдореформ Януковича-Азарова та подальшої узурпації влади в Україні, повернення громадянам права на демократичні і регулярні вибори – це не ті завдання, які можна вирішити шляхом одноденної акції”, – заявив лідер громадського руху Спільна справа Олександр Данилюк, який є ініціатором та координатором акції.
За його словами, владу може зупинити тільки “потужний народний протест, тому має сенс тільки безстрокова загальнонаціональн а кампанія по відновленню конституційного ладу в Україні”.
Данилюк переконаний, що Президент і Верховна Рада самовільно набули неделегованих їм на виборах повноважень.
Він стверджує, що акції відбудуться у всіх обласних центрах, “але значна частина представників регіонів прагнуть прибути до Києва”.
По материалам Телекритика

Коментарі вимкнені.