На акції “День гніву” на одного мітингувальника припадає 5 силовиків

Під час акції протесту в Маріїнському парку “День гніву” правоохоронці затримали жінку, повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Вони її обережно повели за автобуси та огородили живим кордоном, таким чином не підпускаючи до неї журналістів. Вона перебуває в такому оточенні вже близько десяти хвилин та щось намагається пояснити правоохоронцям.

Як відомо, жінка дуже голосно говорила нецензурні слова. Спочатку правоохоронці зробили їй зауваження, однак лаятися вона не припинила.

На акцію приїхав голова прес-служби київської міліції Володимир Поліщук, він пояснив, що люди на цю акцію не мають права збиратися, оскільки Окружний адміністративний суд учора своїм рішення заборонив будь-які акції, через можливі сутички політичних опонентів. Водночас лідер громадського руху Спільна справа та ініціатор акції Олександр Данилюк показав йому дозвіл на зустріч на цьому місці народного депутата від блоку НУ-НС Гримчака з його виборцями.

Поліщук також пообіцяв, що міліція не буде бити учасників акції.

“Ми не можемо і не повинні реагувати на невиконання рішення суду. Ми що маємо гумовими палицями всіх розганяти? Ми зафіксуємо і поінформуємо відповідні органи, зокрема, прокуратуру”, – наголосив він.

За його словами, охороняють порядок сьогодні на цій акції 1400 правоохоронців, з них 1000 київські міліціонери, а ще 400-військовослужбовці. Водночас на самій акції наразі близько 300 людей.

Варто зазначити, що учасники акції скаржаться на погану організацію, адже прийшло мало людей.

У ці хвилини проходять виступи депутатів.

Коментарі вимкнені.