Сучасна мисляча тернопільська молодь поступилася львівянам з “Тойвово”

Пам’ять відомого тернопільського ерудита Юрія Сідлецького уже всьоме вшанували його колеги. Черговий турнір у честь одного із засновників руху «Що? Де? Коли?» в нашому місті відбувся минулими вихідними. Звання найрозумніших виборювали 12 команд із західних регіонів України. Молоді знавці, які лише починають грати, на рівних умовах змагалися з досвідченими ерудитами.

Володимир Попик, команда «Рівне» (м. Рівне): «Сьогодні зібралися достатньо сильні суперники. Команди всі молоді. В молодих є амбіції, є знання глибокі. І от сьогодні, я дивлюсь, і «Західний полюс» з Тернополя – молода команда, яка і по Україні дуже успішно виступає, і зі Львова команди грають дуже сильно. Тому можна сказати, що турнір цей дуже сильний як для команд із Західної України, так і, думаю, для всієї України. Можливо, тут сьогодні грають майбутні чемпіони України», пише ІНТБ.

Оновлення складу українських знавців, вважають представники команд, є доказом того, що сучасна молодь – мисляча. Їх цікавлять не тільки веселощі та розваги, а й наука та інтелектуальний розвиток.

Володимир Макаров, президент «Клубу метикуючих» (м. Івано-Франківськ): «Ми працюємо з тією частиною людей, яким цікаво відповідати, яким цікаво читати книжки, яким цікаво мислити нестандартно. І на таких людей зараз є попит. Тому що є люди, які можуть думати самостійно, але вони не можуть працювати в команді. Зараз наш стабільно розвивається. Це не є глобальне явище, але це вже зайняло в нашому суспільстві свій куточок, своє місце. Якась певна частинка нашого населення грає із задоволенням».

Михайло Мармонтов, команда «Сателіт» (м. Тернопіль): «Є певний загально прийнятий стандарт, чисто «кіношний». Ми вважаємо, що це неправильно. Ми вважаємо просто, що людина, яка щось у житті знає, яка трошки чомусь навчилася, має спілкуватися з іншими, вона має залучити якомога більше людей. Тут багато молоді. Це, я вважаю, майбутня еліта інтелектуальна нації. І це – одне з основних положень».

Інтелектуальні бої ерудитів у Тернополі тривали два дні. За цей час найкраще проявити себе вдалося львівській команді «Тойвово», тернопільським «Аристократам духу» та «Західному полюсу», які посіли відповідно перше, друге і третє призові місця.

Коментарі вимкнені.