У Тернополі створять студію, де навчать малювати мультики

Ідеї спорудження арт-хостелу та студії навчання мультиплікації зайняли перші місця в обласному конкурсі бізнес-планів та соціальних проектів.

Загалом заявки на участь у конкурсі від обласного молодіжного центру праці та управління у справах сім’ї та молоді ОДА подало понад 40 учасників. Втім, у фінал пройшла лише 21 робота. Учасники конкурсу представили на розгляд журі ідеї та розрахунки створення підприємств із вирощування та збору лікарських рослин, розведення шампіньйонів, розширення діючих магазинів, створення прокату велосипедів, дитячого центру та інше.

Перше місце серед бізнес-планів віддали Сергію Балуцькому за його проект “Дім їжачка”. Це приміщення, у якому кухня зроблена в одному стилі, спальня в іншому, ванна ще в іншому. Облаштування такого хостелу зорієнтовано на молодих людей. В одній кімнаті може проживати у середньому п’ять-вісім людей. Житло вартуватиме недорого, але воно буде цікаве тим, що має мистецьке призначення.

Перше місце серед соціальних проектів віддали проекту школи акторської майстерності та анімації Алли Соколовської “Аніма. Тер”. Як зауважила ще до оголошення результатів його авторка, її проект житиме, незважаючи на результат. Адже над втіленням його у життя вже активно працюють. Йдеться зокрема про створення студії, де дітей віком 12-16 років навчатимуть малювати та створювати із своїх малюнків мультфільми.

Заняття у такій студії проводитимуть по три години двічі на тиждень. А ще їх зніматимуть і виставлятимуть у мережі Інтернет. Результатом навчання звичайно ж будуть справдні українські мультфільми.

Варто відзначити кваліфіковане журі конкурсу, яке давало учасникам багато корисних порад і критичних зауважень. Призовий фонд змагання невеликий — три тисячі гривень. Але дуже велике значення має кваліфікована оцінка ідеї. Дуже часто учасники конкурсу втілюють свої бізнес-плани в життя і вже приходять через кілька років, щоб поділитися досвідом. А це означає, що такий захід потрібен. Адже успішний бізнес завжди починається з хорошої ідеї.

Юля Томчишин

Коментарі вимкнені.