Тернопіль вшанує день пам’яті Героїв Крут загальноміським збором патріотичних організацій

У суботу, 29 січня 2011 року о 15.00 у ПК «Березіль» з ініціативи міського голови Сергія Надала відбудеться загальноміський збір патріотичних організацій м. Тернополя на підтримку українського повстанського блокбастеру «Чорний ворон» за романом Василя Шкляра. Також, у рамках заходу відбудеться зустріч з українським письменником Василем Шклярем та святковий концерт присвячений 93-й річниці бою під Крутами.

***

У суботу, 29 січня 2011 року о 18 год. біля пам’ятника С. Бандері відбудеться всенародне Віче присвячене пам’яті Героїв Крут. Під час заходу транслюватимуться документальні фільми героїчних подвигів Крутянців.

Запрошуємо усіх небайдужих тернополян!

Довідка.

Ліга українських меценатів та найяскравіші представники української інтелігенції виступили ініціаторами всенародного зібрання коштів на створення першого українського високо бюджетного кінофільму «Чорний Ворон» за однойменним романом Василя Шкляра. Твір, який розповідає про повстанську боротьбу українців проти московсько-більшовицької окупації у 20-х роках минулого сторіччя (знаменитий Холодний Яр), набрав виняткового розголосу серед читачів. На думку організаторів акції, роман «Чорний Ворон» є високохудожньою літературною основою для створення успішного фільму. Реалістичним цей проект вважає і Національна спілка кінематографістів.

Тернопіль – перше місто в Україні яке зголосилось підтримати ідею створення патріотичного блокбастеру.

Коментарі вимкнені.