Тернополяни об’єднаються із країнами Європейського Союзу за допомогою електронного навчального простору

У жовтні 2011 року в області розпочне роботу проект Програми Європейського Союзу Темпус IV «Мережеве навчання спеціалістів для підприємств малого і середнього бізнесу».

Реалізація проекту триватиме три роки. Бюджет проекту складає 1,5 млн. євро. Координацію реалізації проекту здійснюватиме Штутгартський університет (Німеччина).

Серед інших учасників – представники навчальних закладів, установ, організацій, а також бізнес-структур Угорщини, Італії, Данії, Австрії, Франції, Росії, Білорусі. Від України партнерами проекту стали: НТУ «Харківський політехнічний інститут», Київський міжнародний університет, Таврійський національний університет ім. В.І. Вернадського, Тернопільський національний економічний університет, Міжнародний дослідницький і тренінговий центр інформаційних технологій і систем, Міністерство освіти і науки України, Український національний комітет Міжнародної торгової палати.

Розширеною метою проекту є зробити доступним мережеве (електронне) навчання європейської якості у сфері бізнесу і підприємництва для підприємств малого і середнього бізнесу, для студентів (на початковій стадії навчання) і для фахівців (продовжене навчання/підвищення кваліфікації) країн-партнерів Європейського Союзу, а саме України, Білорусі та Російської Федерації.

Як повідомили в управлінні зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації, цілями проекту є розробити і впровадити магістерську програму і короткотермінові курси підвищення кваліфікації фахівців у сфері бізнесу і підприємництва підприємств малого і середнього бізнесу, що поширюватимуться через глобальну комп’ютерну мережу Інтернет та відповідатимуть європейським стандартам якості і регіональним потребам.

Також планується створити єдиний електронний навчальний простір, який об’єднає університети й інші організації, що беруть участь в проекті, як з країн Європейського Союзу, так і з країн-партнерів, і організувати мережеве (дистанційне) навчання цільових споживачів (студентів і фахівців), які прагнуть підвищити свої професійні можливості.

Цільові групи проекту: студенти і фахівці, які прагнуть підвищити свої професійні можливості у сфері малого і середнього бізнесу; викладачі університетів, розробники програм і курсів, адміністративний персонал; керівники і особи, що приймають рішення в сфері освіти в країнах-партнерах (міністерства освіти та ін.), власники і керівники підприємств сфери малого і середнього бізнесу.

Коментарі вимкнені.