Тернопіль зайняв 4-те місце в рейтингу регіонів України за якістю життя

Почувши про рейтинг регіонів України, в одному з українських тижневиків, одразу ж прийшов на думку скептичний висновок – хто більше заплатив, той вище в рейтингу. Як виявилось, рейтинг проводив не журнал, а Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) – провідний український незалежний аналітичний центр.

На думку науковців, які проводили дослідження: “Людей насамперед цікавлять речі, які безпосередньо впливають на їх життя: можливість знайти роботу або відкрити свій бізнес, скористатися послугами гарного лікаря, дихати чистим повітрям. Вони об’єднуються у поняття якості життя”. Тому дослідження складаються з наступних компонентів:

  1. Економічний розвиток (доходи та зайнятість),
  2. Освіта (охоплення, якість),
  3. Охорона здоров’я (стан здоров’я, захворюваність, забезпеченість кадрами, спосіб життя),
  4. Суспільство (громадська безпека, суспільна нерівність),
  5. Довкілля (викиди, якість повітря, якість води).

Найкращі показники Тернополя це –  Стан екології  (перше місце) та Комфорт і безпека  (срібна нагорода). У верхній частині таблиці ми за показниками Охорони здоров’я та Освіті (четверте та шосте місце відповідно). Єдиний показник, за яким ми пасемо задніх це – Економічний розвиток, тут ми 23-ті з 26-ти.

Тож, файному місту Тернополю є чим пишатись і куди розвиватись.

 

З результатами досліджень можна ознайомитись на сайті Міжнародного центру перспективних досліджень

Максим Черкашин

-1 thoughts on “Тернопіль зайняв 4-те місце в рейтингу регіонів України за якістю життя

  • 14:16 | 12.09.2011 о 14:16
    Permalink

    З роботою в Тернополі ніяк і всі це знають!

  • 17:02 | 12.09.2011 о 17:02
    Permalink

    ага. з цим у нас біда чорна. якщо є робота, то платять мізер. якщо трішки більше, то у конверті. не виживеш тут, без села ігрошей із-за кордону, на жаль

  • 01:43 | 13.09.2011 о 01:43
    Permalink

    Колись мав їхати з дружиною до Франції. Пожартував що попрошу політичного притулку. Жінка зажурилася і поскаржилась тещі, тож вар’ят він попросить, а що я буду там робити. А теща каже не журись доню будеш фотомоделлю там всі фотомоделі. 🙂 🙂 🙂

Коментарі вимкнені.