Тернопільські податківці та арбітражні керуючі шукали шляхи ліквідації податкового боргу

Про організацію роботи підрозділів погашення прострочених податкових зобов’язань органів ДПС Тернопільщини у ІІІ-ІV кварталах 2011 року йшлося на семінарі, що днями відбувся у приміщенні ДПА в Тернопільській області. У роботі семінару взяли участь заступник голови ДПА в Тернопільській області Євген Воробець, начальник відділу погашення прострочених податкових зобов’язань Роман Солтис, представники Головного управління юстиції в Тернопільській області Любов Пастернак, відділів Державної виконавчої служби, завідувач Тернопільського .обласного сектору з питань банкрутства Ірина Левандовська, арбітражні керуючі, заступники начальників Тернопільської ОДПІ, ДПІ в районах, МДПІ, їх відділень та керівники підрозділів, які відповідають за організацію роботи погашення прострочених податкових зобов’язань.

Про необхідність активізації роботи над податковим боргом акцентував увагу присутніх заступник голови ДПА в Тернопільській області Євген Воробець. Зокрема, Євген Васильович зазначив, що станом на 01.07.2011 року податковий борг суб’єктів господарювання Тернопільської області до зведеного бюджету склав майже 123 млн. грн., в тому числі до державного – понад 92 млн. грн. Податковий борг платників, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, становить 65,6 млн. грн., що складає 53% від загальної суми боргу. Впродовж першого півріччя цього року погашено податковий борг до зведеного бюджету у розмірі понад 55 млн. грн.

Начальник відділу погашення прострочених податкових зобов’язань ДПА в Тернопільській області Роман Солтис розповів про вжиті у першому півріччі тернопільськими податківцями заходи з погашення податкового боргу. Так, підрозділи погашення прострочених податкових зобов’язань органів ДПС області забезпечили надходження до зведеного бюджету 22,2 млн. грн. Постійно ведеться тісна співпраця з арбітражними керуючими з метою прискорення завершення ліквідаційних процедур, активізації роботи по надходженню до бюджетів коштів, в тому числі за рахунок реалізації майна банкрутів. Кошти в рахунок погашення податкового боргу від підприємств, що перебувають у процедурах банкрутства, склали 515 тис. грн. Завершено ліквідаційні процедури 17 банкрутів та погашено їх податковий борг у сумі майже 9,2 млн. грн.

Учасники семінару обговорили виступи ліквідаторів щодо термінів завершення ліквідаційних процедур по підприємствах-банкрутах та представників Державної виконавчої служби щодо завершення виконавчих проваджень по суб’єктах підприємницької діяльності, термін виконання яких, встановлений статтею 25 Закону України «Про виконавче провадження», сплинув.

Коментарі вимкнені.