Тернополянам на Новий рік подарують… справні ліфти

У Тернополі понад 750 ліфтів, які є комунальною власністю. Частина з них – давно зношені і мають понад 25 років. Цього року здійснили капітальний ремонт 16-ліфтів.

–         Проблема з ліфтами виникла не вчора, і не позавчора, – каже міський голова Тернополя Сергій Надал, – Але це не аргумент щоб опустити руки і не вирішувати дану проблему. Навпаки – проблема вирішується.

За словами начальника управління ЖКГ екології та благоустрою Володимира Болєщука, ще до нового року капітально відремонтують кілька ліфтів.

–         Зробимо ремонт ліфтів у під’їздах будинків Стуса, 8, Ломоносова, 41, 15 Квітня, 21 та Коновальця, 20.  Нещодавно завершили ремонт на Броварній, 23, – розповідає Володимир Болєщук, – деякі ліфти не працювали по десять років. Але зараз наближається Новий рік, свята, якщо у людей і будуть клопоти, то нехай вони будуть приємні, а не з ліфтами. До кінця року заплановано ще капітально відремонтувати п’ять ліфтів.

Також на останньому засіданні виконкому вирішили включити до списку і відремонтувати ліфти на Бродівській, 50. Там їх три.

–         Це умовно ліфти, бо лишились тільки шахти і кабіни, понад 10 років вони не працювали, – каже Сергій Надал, – Зустрічались з мешканцями, 2 ліфти ми зробимо до кінця року.

Наступного року, за словами мера, планують виділити кошти на ремонт 30-ти ліфтів. У Тернополі діятиме також програма диспетчеризації ліфтів, яка вже є розроблена.

– 750 ліфтів кожного року будуть проходити перевірку, – розповів Сергій Надал, – Буде діяти диспетчерський пункт і підтримуватимуть зв’язок зі всіма ліфтами, для того, щоб люди мали можливість, навіть перебуваючи в шахті ліфта натиснути кнопку, зв’язатися з диспетчером і розказати про проблему, яка сталася.

-1 thoughts on “Тернополянам на Новий рік подарують… справні ліфти

  • 18:45 | 16.12.2011 о 18:45
    Permalink

    прикольно. пацани за ремонт міста реально взялися )))

Коментарі вимкнені.