Молодь Тернопільщини вишила Україну

Юні мешканці Тернопільщини вишили Україну. Карти з орнаментами кожного регіону презентували вихованці обласного центру туризму. Які візерунки притаманні тому чи іншому населеному пункту, молодь дізнавалася в його мешканців.

Михайло Фалінський, завідувач науково-краєзнавчого відділу ТОКЦТ: «Діти під час проведення експедиційної пошукової роботи ходили від села до села, питали дідусів і бабусів, старожилів, які проживають на території області, про орнаменти вишивки. Потім ті орнаменти вишивки вони втілювали у вишиті карти Тернопільської області, які вишивалися в рамках історико-етнографічної експедиції учнівської молоді «Україна вишивана»».

Подібні акції, вважає Михайло Фалінський, залучають учнівську та студентську молодь до популяризації регіонального туризму та краєзнавства. Під час роботи над картами учні проявили не лише обізнаність, а й неабияку наполегливість і витримку.

Михайло Фалінський, завідувач науково-краєзнавчого відділу ТОКЦТ: «Наші діти і учні загальноосвітніх навчальних закладів області вишивали у масштабах 1:1000000, 1:750000 та 1:250000. І з цих шматочків вишито 5 карт в Україні. В орнаментах української вишивки представлено кожен регіон».

За словами Михайла Фалінського, одну з таких карт представили в Національній опері України на 20-річчя незалежності держави. Аналогічні вишивки висять і в залі колегії Міністерства освіти і науки, Кабміні, а також у центральному таборі туристського активу учнівської молоді, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.