У тернопільському парку чоловіка 20 разів вдарили ножем

Чоловіка із численними ножовими пораненнями знайшли у парку Національного відродження у суботу, 13 серпня. Нині постраждалий – у реанімації. Його стан – важкий, але стабільний, повідомив головний лікар міської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський, – пише газета 20 хвилин.

Обставини злочину з’ясовують правоохоронці, повідомили у відділі зв’язків із громадськістю обласної міліції. За яких обставин чоловіка порізали ножем і кого підозрюють, міліціонери не розголошують, посилаючись на таємницю слідства.

Міліції відомо лише, що 51-річний травмований — раніше судимий тернополянин. Його кривдники втекли. Травмованого знайшов міліціонер, який проходив повз те місце. Він викликав медиків і правоохоронців, які взялися за пошуки зловмисника.

У потерпілого — проникаючі поранення по всьому тілу, їх близько 20. Найбільше, зауважує Ярослав Чайківський, постраждала ділянка грудей – саме туди завдали більшість ударів.

– Цього пацієнта у понеділок, 15 серпня, прооперували, – каже лікар. – На щастя, ножем не зачепили внутрішніх органів чоловіка. Можливо, через декілька днів його переведуть із реанімації. Утім, він ще довго потребуватиме лікування та догляду.

До речі, тернополянин втратив багато крові – на місці інциденту була велика калюжа.

Міліціонери порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 121 Кримінального Кодексу України.

Аби знайти зловмисника, правоохоронці шукають очевидців злочину або тих, хто в той час гуляв у парку і помітив когось підозрілого. Також міліціонери приходили у магазини, що на просп. Бандери, навпроти парку Національного відродження.

– Ми нічого не знаємо, чого ви до нас вчепилися, ми працюємо, а не по парках ходимо. Звідки можемо знати, що там сталося!? – розгнівано мовила кореспонденту продавець однієї з крамниць. – Уже й міліція до нас приходила. Показували фото якогось чоловіка, запитували, чи не приходив він до нас щось купувати.

Інцидент у парку — перший за цей рік, зауважує заступник начальника обласної міліції, начальник міліції громадської безпеки Василь Облещук.

– У парках міста постійно чергують працівники внутрішніх військ та патрульно-постової служби, – каже він. – Зазвичай там працюють по два наряди, кожен з них складається з двох-трьох осіб. Працівники внутрішніх військ беруть із собою собаку.

Наряди чергують з 18.00 до 1.00, додає правоохоронець. А трагедія з тернополянином сталася близько 3.00. Тож людям не слід ходити парками посеред ночі і до початку світлового дня варто оминати місця, які не освітлюють.

– Пограбування частіше трапляються біля під’їздів житлових будинків та розважальних закладів, – зауважив пан Облещук.

-1 thoughts on “У тернопільському парку чоловіка 20 разів вдарили ножем

  • 23:49 | 18.08.2011 о 23:49
    Permalink

    “людям не слід ходити парками посеред ночі і до початку світлового дня варто оминати місця, які не освітлюють”
    Може взагалі не варта було народжуватись у цій куревській країні?

Коментарі вимкнені.