Вбивство через необережність. «Я не хотів цього!»

До трьох років позбавлення волі засудили студента із Чернівців, який у Ланівцях вбив місцевого жителя.

Подія сталася влітку минулого року – на день міста. Чернівчанин приїхав до райценру в гості до своєї дівчини. Того дня у Ланівцях було багато розважальних заходів. Увечері юнак із дівчиною бували в різних барах, випивали. Врешті в одному кафе чернівчанина побили, виставили за двері. Хлопець був п’яний і дуже злий. Оговтавшись, намагався знову зайти у кафе, але забрів у під’їзд будинку і почав гамселити у двері квартири, вважаючи, що це вхід у кафе. Це було десь о третій ночі. Господар квартири вийшов у коридор і відштовхнув дебошира. Той у відповідь кілька разів вдарив чоловіка, від чого останній впав на бетонну долівку і вже не вставав.

Юнак, побачивши на потилиці чоловіка кров, зрозумів, що сталося непоправне. Криком: «Я не хотів цього!» він розбудив мешканців сусідніх квартир. Ті повиходили, намагалися надати потерпілому першу медичну допомогу, але чоловік так і не прийшов до тями. «Швидка» констатувала смерть. Згодом експертиза встановить, що смерть настала від закритої черепно-мозкової травми з внутрішньочерепними крововиливами. Тілесне ушкодження виникло від удару при падінні.

Проти студента порушили кримінальну справу – за частиною 1 статті 119 Кримінального кодексу (вбивство через необережність). Винуватець дуже розкаювався, ще до суду компенсував дочці покійного матеріальну та моральну шкоду. У статусі потерпілої під час судового розгляду справи вона просила не карати суворо чернівчанина, не позбавляти його волі. Втім, Лановецький райсуд призначив підсудному три роки позбавлення волі.

 

Ольга КУШНЕРИК, газета “Свобода”

Коментарі вимкнені.