Кожен бізнесмен Тернополя знає, що без «відкату» або хабаря жодного питання у міськраді вирішити не можливо, – депутат

Тернопільська влада похизувалася тим, що увійшла у п’ятірку найкращих міст для ведення бізнесу за версією Forbes Ukraine. Протягом більш ніж 10-ти років Сергій Віталійович вперто доводить тернополянам, що вони живуть мало не в раю, ну а підприємці – повинні хвалити долю за те, що вона дала їм можливість працювати у Тернополі. Звісно ж реальність дещо інша. Кардинально інша.

Кожен бізнесмен Тернополя, малий чи великий, знає, що без «відкату» або хабаря жодного питання у міськраді вирішити не можливо. Підприємці стоять в чергах для отримання тих чи інших дозволів і без «змазки» шансів на успіх не має ніхто. Якщо у нас такий гарний показник з бізнес-привабливості, то чому жоден інвестор до цих пір у Тернопіль на зайшов і з року в рік на Листопадовій нас лише годують обіцянками про фінансистів, що приготували свої мільйони для розвитку Тернополя?
До речі, по самому рейтингу Forbes і 5-ому місцю у ньому Тернополя. Тут слід зазначити, що воно здобуте за рахунок показника «Освіта» – він отримав максимальних 100 балів і витягнув наше місто у топ списку. Зі всієї України лише Львів отримав схожий показник.
Далі, в Івано-Франківську показник «Прозорість міської влади» становить 42, а у Тернополі – 75, але сумарно Франківськ набрав більше і обігнав Файне місто. Ви мені поясніть, про яку прозорість влади Тернополя може йти мова? Звідки узялася цифра 75? Звісно її вписали за намальованими з міськради Тернополя показниками. А от «Ділову активність» не підмалюєш, тому що є податкова, є реєстри і конкретні цифри, а тому показник у цьому розділі один з найнижчих – 56.
Критерій «Регіональний Doing Business» розраховано на основі рейтингу BRDO, що оцінює легкість створення підприємства, отримання дозволів на будівництво, оформлення земельної ділянки… Показник Тернополя – 60. Згадувати про те, як у Тернополі отримується дозвіл на будівництво або оформлення земельних ділянок не буду. Тут не про рейтинг говорити треба, тут більше 100 кримінальних справ!

А тому знімаємо локшину з вух, пробуджуємо Сергія Надала від солодкого сну і дякуємо нашим освітянам – ви молодці!

Депутат міської ради від Сили Людей Ігор Турський

Коментарі вимкнені.