А у скільки вам обійшовся святковий стіл до Великодня?
Напередодні Великодніх свят команда аналітиків Міністерства економічного розвитку та торгівлі вирішила дослідити динаміку вартості випікання святкової паски в 2016 році порівняно із 2015 роком.
Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства на сторінці у Facebook, пише “Українська правда”.
В ході дослідження аналітики виявили, що випікання паски в домашніх умовах коштуватиме 22,04 грн, що на 33,9% дорожче, ніж в 2015 році.
“Найбільше на зростання кінцевої вартості домашньої паски вплинуло подорожчання родзинок. Їхня частка складає понад 30% від вартості. Найбільшу негативну динаміку з інгредієнтів паски показали сухі дріжджі. Упаковка в 11 г в 2016 році коштує 4,90 грн, що на 181,6% дорожче, ніж минулого року”, – йдеться у повідомленні.
В той же час деякі соціально значущі товари, з яких готується великодня паска, подешевшали. До таких належать борошно (-22,4%) і курячі яйця (-19,8%).
Консенсус-прогноз Мінекономрозвитку на 2016 рік передбачає, що індекс споживчих цін становитиме 113,5% (грудень 2016 до грудня 2015).
Коментарі вимкнені.