Європа проти Санта-клауса

«Рахується лише оригінал, лише святий Миколай!» – під таким гаслом у багатьох німецький дієцезіях триває акція промоції святого єпископа з Міри. Акція має на меті повернути німцям святого Миколая, якого останніми роками щораз більше витісняють комерційні постаті.

«Комерційному дідові в шапці з помпоном ми показуємо червону картку», – закликала в центрі Мюнхена Мейт Келлі, зірка програми «Let’s dance» (Танці з зірками). Разом з єпископом-помічником Мюнхена дівчина роздавала перехожим шоколадні фігурки святого Миколая з Міри. За словами Мейт, дід в червоному ковпаку – це вершина поверховості та комерції, натомість святий Миколай, єпископ Міри – приклад того, що найважливіше у житті: любові ближнього, пише Кредо.

Акція промоції святого Миколая відбувається уже 10 рік поспіль. Щоразу у неї більше прихильників. У її рамках з’явився мікроавтобус святого Миколая, який відвідує школи і дитсадки, розвозить подарунки та розповідає про приклад життя святого.

Акція розвивається також в інтернеті і має понад тисячу прихильників у Facebook.

До речі, в Тернополі теж не всі люди позитивно ставляться до культу Санта-Клауса, ба, навіть Дід Мороза. Так, на форумі Школи щасливого материнства св.Анни, матері висловлюють своє бачення того, чи потрібні їхнім дітям казки про міфічних новорічних “совковських”  чи європейських добродіїв.

-1 thoughts on “Європа проти Санта-клауса

  • 10:08 | 11.12.2011 о 10:08
    Permalink

    Обдаровувати дітей подарунками, кажучи, що це – Св.Миколай – ОБМАН. “А ВСЯКА НЕПРАВДА-гріх ” – так написано.

Коментарі вимкнені.