“МАУП-Єдність” чемпіон України, “Тернопіль-ТНПУ” – четвертий

Столичний клуб “МАУП-Єдність” – чемпіон України серед студентів сезону 2010/2011. У фінальній стадії, яка проходила в Тернополі 29-30 травня кияни у вирішальних поєдинках виявилась сильнішою своїх опонентів – чернівецького “Університету”, ірпіньського НУДПСУ та “Тернополя-ТНПУ”. Наша ж команда у підсумку посіла останню серед фіналістів четверту сходинку.

Уже за фактом проведення фінальної стадії змагань в Тернополі, і організатори турніру і представники федерації футболу України одностайно зійшлись в одному – матчі цього етапу пройшли на якісно новому рівні у порівнянні з попередніми раундами. Усі чотири поєдинки – від півфіналів і аж до вирішальної гри походили у запеклій боротьбі, долю двох з них вирішила уже серія після матчевих пенальті.

Драма післяматчевих пенальті

У першому матчі за право участі в фіналі грали “МАУП-Єдність” та чернівецький “Університет”. Цей поєдинок проходив 29 травна стадіон ДЮСШ, що у парку “Топільче”. У першому таймі зустрічі уболівальники забитих голів не побачили, натомість у другому їх було аж три. Спершу на 53-й хвилині поєдинку чернівецький клб, блискавично розігравши контратаку відкрив рахунок – ударом головою в проти хід голкіперу киян відзначився Ілля Гоцуляк. В середині другого тайму “МАУП-Єдність” відновила рівновагу. Розв’язка зустрічі настала на останніх хвилинах зустрічі – спершу гравець “Університету” Валерій Блажко на 81-й хвилині не забив пенальті (стійка). А вже через 5 хвилин кияни забили вирішальний гол, встановивши остаточний рахунок у матчі 2:1 на свою користь.

У дуже важкій боротьбі проходила інша півфінальна зустріч між “Тернополем” та “Податковим університетом”. Майже весь матч наші земляки “просиділи” на воротах команди суперників, створивши чимало нагод для того, щоб вийти вперед. Втім, найкращий шанс на 83-й хвилині втратив Сергій Полянчук. 11-й номер тернопільської команди не забив пенальті –команда з Ірпеня врятувала стійка. У серій після матчевих пенальті футболісти пробили 20 11-метрових. У підсумку більше пощастило податківцям – вони святкували перемогу 8:7, а разом із нею і вихід до фіналу.

Кияни захистили свій титул

У матчі за третє місце зустрічались “Тернопіль-ТНПУ” та чернівецький університет. Завдяки дублю Ігоря Мединського наші земляки вели за ходом зустрічі 2:0. Втім, втримати цю перевагу не вдалось – Олександр Лакуста та Роман Степанков під завісу другого тайму відновили статус-кво – 2:2. У серії після матчевих пенальті, яка й вирішила долю третього місця сильнішою була команда з Чернівців – 4:3.

Натомість переможцем стала команда “МАУП-Єдність”. У вирішальному матчі кияни переграли податківців з Ірпеня 2:1, хоча й поступались за ходом зустрічі. Відтак київська команда захистила свій титул, який виграла у сезон 2009/2010 років.

Коментарі вимкнені.