Цьогоріч Бельгія інвестувала у Тернопільщину $2,8 млн

У 2010 році товарообіг Тернопільської області з Королівством Бельгія склав $2,1 млн. Станом на 1 квітня іноземна держава інвестувала в економіку області $2,8 млн. За цим показником Бельгія сьома серед 36 країн-інвесторів області, – повідомляє ZAXID.NET.

 

Дипломат зустрілася із заступниками голови ОДА Миколою Головачем та Андрієм Фліссаком. Мова йшла про зовнішньоекономічне співробітництво Тернопільської області із Королівством Бельгія.

Під час бесіди було відзначено, що зовнішньоторгівельний оборот товарами області із Королівством Бельгія за 2010 рік склав $2099,7 тис. До Королівства Бельгія, в основному, експортували насіння і плоди олійних рослин, деревина і вироби з деревини, вироби з каменю, гіпсу, цементу, текстильний одяг, меблі.

Основу імпортних поставок в область із європейської держави становили наземні транспортні засоби, полімерні матеріали, пластмаси, чорні метали, електричні машини і устаткування.

«В області працюють три підприємства з бельгійським капіталом: ТОВ «Алдан плюс» (м. Підгайці, лісопильне та стругальне виробництво), СП «Шредер» (м. Тернопіль, виробництво освітлювального устаткування) і ТОВ «Єврофарм» (м. Тернопіль, роздрібна торгівля фармацевтичними товарами), – зазначив Андрій Фліссак. – Станом на 1 квітня 2011 року загальна сума прямих бельгійських інвестицій, що надійшли в економіку області, склала 2,8 млн. дол. США або 4,2% загального обсягу прямих іноземних інвестицій. За цим показником Бельгія посідає 7 місце серед 36 країн-інвесторів області».

Також пані Посол, перебуваючи на Тернопіллі ознайомилася з виробничими потужностями ТОВ «Шредер» та вручила нагороду колишньому генеральному директору підприємтсва Володимиру Дубовському.

«У червні представники торгової палати Бельгії відвідають Україну, зокрема Львівську область, – зазначила Яна Зікмундова. – Також я буду клопотати, щоб вони відвідали Тернопільщину для налагодження економічних контактів».

-1 thoughts on “Цьогоріч Бельгія інвестувала у Тернопільщину $2,8 млн

Коментарі вимкнені.