На таксистів розпочали полювання?!

Два напади, практично одне за одним, трапилися наприкінці минулого тижня у Тернополя.

У п’ятницю, 8 квітня, о 19. 55 невідомий юнак, прибувши на місце, замість грошей дістав зброю та почав погрожувати водієві. Інший таксист, очевидець події, викликав оперативну групу. В нападника вилучили пістолет для стрільби гумовими кулями.

А от інший випадок нагадує кривавий російський бойовик, причому водії-таксисти розповіли три різні версії. Сходяться вони у часі НП. Отже…

О 1-ій ночі таксист приватної фірми «ТТ» прибув за викликом на вул. Володимира Великого і з пасажиром рушив на вул. Вишневецького. Раптом дорогу машині перегородила іномарка. Між пасажирами таксі та іномарки (очевидно, вони були знайомі) виникла сварка, проте в опонентів швидко закінчились словесні аргументи. Тоді пасажир іномарки витягнув пістолет і вистрелив… у 26-річного таксиста Михайла.

У результаті стрілянини в нічному місті водій таксі отримав проникаюче поранення  живота. Зараз він перебуває у реанімації однієї з лікарень міста.

За іншою версією, саме таксист у нічну пору досить хвацько підрізав іномарку.  Ображений власник наздогнав «Жигулі», перекрив їм дорогу, вийшов та холоднокровно вистрелив у 26-річного таксиста. Пікантність ситуації в тому, ніби нічним стрільцем був працівник міліції і тому його так довго шукають і навряд чи знайдуть, адже, зі слів одного із таксистів «ТТ» такого собі Миколая (ім’я змінено), таксисти самі знайшли винуватця та вимагають у нього «спонсорської» допомоги на лікування та подальшу реабілітацію свого колеги, причому йдеться про кошти в межах 5 тисяч доларів.

– Михайло приїхав із села, хлопець з бідної родини, – розповіли таксисти. – На фірмі пропрацював лише тиждень і зарекомендував себе як нормальний водій.

Працівники приватної таксофірми наполягають (і це вже третя версія): коли водій виїхав з двору будинку з вул. В. Великого на Вишневецьку, йому дорогу перегородили двоє п’яних чоловіків, які сперечались серед дороги. Водій моргнув їй фарами, щоб дали проїхати, потім вдруге і вийшов із салону. У темряві він навіть не помітив, як один із чоловіків дістав пістолет і просто вистрелив у нього. Пасажир злякався і втік, тож Михайлові самому довелось телефонувати на «швидку» і диспетчеру на фірму.

– Ми всю ніч шукали цих стрільців, і знайшли, – зізнався Микола. – Це у міліції одна машина, а у нас – 80, тож о шостій ранку їх знайшли. Хміль на той час минув, стрілець із переляку не знав, що йому робити.

Однак ця версія також не викликає 100% довіри: нападник досі не затриманий.

Керівник центру громадських зв’язків УМВСУ Петро Колісник повідомив журналістам «Номер  один» наступне: «Одразу після виклику на місце події виїхала слідчо-оперативна група. Пораненого водія доправили до лікарні. Правоохоронці проводять заходи по встановленню особи нападника».

Олена Густенк, Номер Один

Коментарі вимкнені.