На Тернопільщині пануватиме американський грип

Тернопільщина – на передепідемічному порозі. Сьогодні в області ситуація із захворюванням на гострі респіраторні вірусні інфекції стабільна. Лікар-епідеміолог обласної санстанції Марія Павельєва каже, що зараз у регіоні побутує звичне сезонне зростання хвороби. Впродовж останнього тижня, з 26 вересня по 2 жовтня, зареєстровано 1767 випадків ГРВІ.

Марія Павельєва: «Це на 17,2 % більше, ніж за попередній тиждень. захворюваність складає 16,3 випадки на 10 тисяч населення при епідемічному порозі 17,7 випадки. Тобто ми бачимо, що епідемічний поріг не перевищено».

За прогнозами медиків, в Україні пануватиме цього сезону три штампи різних вірусів: «Каліфорнія», «Брісбен» та «Перт». Останній був на Тернопільщині і минулого року. Цей грип прийде до нас у листопаді, кажуть епідеміологи. Якщо його не лікувати, він викликає ускладнення в першу чергу на органи дихання. Також не виключено, кажуть лікарі, що восени тернополяни хворітимуть «каліфорнійським» чи, як кажуть у народі, «свинячим» вірусом. Але його роль у епідемії буде другорядною.

Марія Павельєва: «У будь-якому випадку, коли є перші ознаки захворювання, кожна людина повинна звертатись за медичною допомогою до медичного закладу або викликати терапевтів чи педіатрів. Вони вирішують важкість того захворювання. Як кажуть, не так складний грип сам, як його ускладнення».

Для того, щоб не захворіти цьогоріч на грип, лікарі радять своєчасно щепитися, вести здоровий спосіб життя та відмовитися від згубних звичок, – повідомляє ІНТБ.

 

Коментарі вимкнені.